Selectați pagina

Şefa UPU Deva a fost înlocuită după ce preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara s-a dat drept pacient şi nimeni nu l-a băgat în seamă

Şefa UPU Deva  a fost înlocuită  după ce preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara s-a dat drept pacient şi nimeni nu l-a băgat în seamă

Şefa de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a fost schimbată după ce preşedintele CJ Hunedoara s-a dat drept pacient şi a asteptat pe holuri peste 45 de minute fără să fie intrebat cum se simte. Medicul Mihaela Gherman a fost înlocuit cu medicul Lionel Duţulescu, potrivit adevarul.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor s-a dat drept pacient la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Asta după ce a primit numeroase reclamaţii de la pacienţi care nu au fost trataţi corespunzător.

În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce și cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30. Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. „Pacientul” Nistor a primit același tratament: 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă, a scris preşedintele Consiliului Judeţean pe pagina sa de Facebook.

El a si filmat toată întâmplarea şi a postat-o pe pagina sa de socializare. VEZI VIDEO AICI

Larenţiu Nistor, preşedintele Cj Hunedoara i-a avertizat pe medici că dacă situaţia nu se va schimba vor răspunde cu joburile lor.

Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă! Spitalul Județean are o echipă managerială răspunzătoare pentru ce se întâmplă în toate secțiile, iar Urgența este poarta de intrare. Trebuie luate măsuri disciplinare legale împotriva celor care continuă să aibă atitudine nepotrivită față de pacienți. Medicina și asistența medicală sunt profesii grele, pentru care este nevoie de multă dăruire, de empatie și, sigur că da, de pricepere. Vreau ca în cel mai scurt timp, echipa din UPU să fie dată exemplu pozitiv. Investim milioane de euro în acest spital, în secții noi, în modernizări și dotări medicale. Este momentul ca întreg personalul să înțeleagă că atitudinea față de pacienți trebuie să se schimbe!, aspus preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor

Preşedintele Consiliului Judeţean le-a cerut pacienţilor să facă reclamaţii atât la Consiliul Judeţean cât şi la conducerea spitalului dacă întâmpină pe viitor nereguli.

Despre autor