Selectați pagina

Șefa școlii de Medicină din Cluj, Anca Buzoianu, este unul dintre reprezentanții României în Consiliul Uniunii Europene

Șefa școlii de Medicină din Cluj, Anca Buzoianu, este unul dintre reprezentanții României în Consiliul Uniunii Europene

Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Cluj, este unul dintre românii care ne reprezintă țara în Consiliul Europei, în contextul în care România a preluat la începutul acestui an președinția Consiliului Uniunii Europene. Anca Buzoianu este vicepreședintele Grupului de lucru pentru produse farmaceutice și dispozitive medicale pe lângă Consiliul UE.

Prima ședință a Grupului de lucru a avut loc, marți. Anca Buzoianu a postat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii de la această primă întâlnire a membrilor Grupului pe care îl conduce.

 

„Astăzi a fost o zi istorică. La Consiliul Uniunii Europene a avut loc prima ședința a Grupului de lucru pentru produse farmaceutice și dispozitive medicale prezidată de România. Pentru prima dată, România asigură președintia Consiliului UE, moment ce marchează profund istoria contemporană a țării noastre. Am fost mândra de colegii mei și de șansa unică ce mi-a fost oferită, de a face parte din echipa ce reprezintă România, că vicepreședinte al grupului de lucru, în aceste momente pe care le numesc, fără să exagerez, istorice. Proud of myself, proud of my school, proud of my country! „, a scris Anca Buzoianu pe pagina sa de Facebook.

Anca Buzoianu este profesor universitar, medic primar farmacologie clinică și medic primar pediatru. Este decan al Facultății de Medicină a UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napocadin anul 2008 și e la al treilea mandat. Anca Buzoianu este prima femeie în poziția de decan în istoria de 145 de ani a facultății și totodată cel mai tânăr decan ales.