Select Page

Șeful Clinicii Stanca despre femeia care a născut un bebeluș mort: „Trebuia să vină mai întâi la mine, să îmi spună ce nelămuriri are, nu să meargă la presă”

Șeful Clinicii Stanca despre femeia care a născut un bebeluș mort: „Trebuia să vină mai întâi la mine, să îmi spună ce nelămuriri are, nu să meargă la presă”

Șeful Clinicii Ginecologie II „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca spune că femeia care a născut un bebeluș mort, , după ce cu 4 zile înainte se prezentase la camera de gardă pentru că avea scurgeri de lichid amniotic, dar a fost trimisă acasă, trebuia să vorbească mai întâi cu dânsul, în calitate de șef al clinicii și nu să meargă la presă.

„Pacienta ar fi trebuit să vină să discute cu mine și poate aș fi putut să îi ofer unele lămuriri, nu să meargă la presă. Cine este presa? În fiecare zi vin pacienți și ne amenință că merg la presă. Dar presa nu are de ce să se bage în chestiunile medicale. Eu pot să spun că a fost un incident, pentru că moartea fetală este un incident și care nu s-a întâmplat numai aici, nu s-a întâmplat numai acum, s-a mai întâmplat, se va mai întâmpla. Dacă pacienta consideră că acest incident, de moarte fetală intrauterină s-a întâmplat datorită (SIC!) unei echipe a unei culpe medicale, poate depune plângere. Eu nu pot să spun că a fost sau nu a fost. După ce se face ancheta disciplinară, atunci vom hotărî. Pentru că acolo (n.red. la Colegiul Medicilor) este o echipă complexă care analizează această situație”, a declarat profesorul Dan Mihu, șeful Clinicii Ginecologie II „Dominic Stanca”

prof. dr. Dan Mihu, șeful Clinicii „Dominic Stanca” Cluj/sursa foto: monitorulcj.ro

Pacienta, căreia ieri i s-a eliberat certificatul medico-legal, spune că va depune plângere la Colegiul Medicilor și o plângere penală la Parchet.

„Am așteptat să am toate actele. Am vorbit deja cu un avocat, voi depune plângeri la Colegiul Medicilor și la Parchet. În acte scrie că fătul suferea de insuficiență utero-placentară. Eu mi-am făcut toate controalele și toate analizele care se fac în sarcină. Niciodată nu mi s-a spus la controale că ar fi vreo problemă cu uterul sau cu placenta”, a declarat pentru ȘtiriMed, Larisa Asofiei.

Cazul a ajuns și în atenția deputatului Emanuel Ungureanu, care spune că se va interesa personal dacă verificările anunțate de ministrul Sănătății se vor efectua.

„În primul rând vreau să transmit sincere condoleanțe familiei care trece prin aceste momente grele. Ceva din comunicatul spitalului Județean și din lipsa de empatie care rezultă din declarațiile oficialilor, mă face să cred că putem avea un nou caz de mușamalizare, un nou caz de malpraxis. Voi urmări cu mare atenție dacă Ministerul Sănătății chiar va trimite un control, însă eu sper că fiind o moarte suspectă, se va autosesiza Parchetul. Șiîn calitate de deputat vă promit că mă voi interesa de ce fac autoritățile în acest caz. Declarația mamei este de o gravitate mare, nu pot să îmi dau seama cum a fost obligată să semneze că este de acord cu incinerarea bebelușului. Voi fi foarte atent cu ce se va întâmpla cu acest caz”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu, care este și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

CITIȚI ȘI MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, DESPRE CAZUL FEMEII CARE A NĂSCUT UN BEBELUȘ MORT LA CLINICA STANCA: „VOI TRIMITE UN CONTROL ACOLO”

About The Author