Selectați pagina

Sfatul hairstylistului: Bărbații care își doresc un aspect fresh trebuie să își îngrijească părul

Sfatul hairstylistului: Bărbații care își doresc un aspect fresh trebuie să își îngrijească părul

Dacă doamnele sunt obișnuite să treacă des pe la coafor, nici domnii nu trebuie sa uite sa își îngrijească podoaba capilară. Fie că au parul scurt sau lung, aceștia trebuie să respecte câțiva pași pentru a avea un aspect mereu îngrijit. Hairstylistul, Alin Lazăr le dă câteva sfaturi bărbaților, pentru a fi mereu admirați.

alin lazar

Pe rafturile magazinelor găsim foarte multe produse, reclamele de la tv ne îndeamnă să cumpărăm produse create special pentru bărbați. Care este ritualul corect de îngrijire a părului pentru un bărbat?

Întotdeauna trebuie să tratăm părul și scalpul in functie de nevoile lui! Nu putem spune ca bărbații folosesc doar ceva anume și femeile la fel! Sunt produse de păr care satisfac anumite nevoi ale firului de păr, dar și ale scalpului. Daca avem un scalp gras care produce mult sebum, vom folosi samponul potrivit plus o loțiune sau un tratament care sa vină în completarea șamponului. Pentru un scalp și un fir uscat, la fel, vom folosi un șampon și o masca care sa ne ajute să remediem această problemă. Toate produsele pe care alegem să le folosim trebuie sa fie în favoarea noastră, să ne ajute să remediem anumite probleme, să îmbunatățim anumite imperfecțiuni, să fie în folosul firului de par și al scalpului!

Tratamentele de păr sau măștile sunt recomandate și în cazul bărbaților?

Tratamentele de păr se fac la salon cu produse adecvate. Barbații pot apela din când în când la ajutorul hairstyliștilor pentru că un diagnostic corect al tipului de fir de păr și pot face tratamente în salon. Deoarece nu sunt doar barbăți cu părul foarte scurt ci și barbați care au un păr cu o lungime mai mare sunt recomandate și tratamentele facute la salon. Acestea pot sa fie de de regenerare, anticădere, pentru scalp sensibil sau alte probleme care pot fi rezolvate cu ajutorul tratamentelor de păr. Eu nu sunt adeptul maștilor făcute acasă. Consider ca o masca facută de un anumit brand de produse profesionale conține mai multe ingrediente care să ducă la îmbunatățire a calității firului de păr. Este o masca mult mai concentrată și eficientă !

Vizita la salon este obligatorie, măcar odată la trei săptămâni

Cum trebuie să își îngrijească bărbații părul în funcție de tipul firului de păr?

Barbații cu un păr rebel, greu de coafat sau cu un fir gros au opțiunea de a folosi un sampon și o mască cu hidratare puternică care înmoaie și hidratează intens firul de păr, iar acesta devenind mai moale și mai usor de modelat! Iar cei cu părul rar și moale pot folosi anumite produse care se depun pe structura firului de păr și care ajută la modelarea lui și îi oferă un suport în a rămâne coafat.

Cât de des trebuie să ajungă un bărbat pe la hairstylist și în ce cazuri recomanzi vopsitul părului? 

Eu recomand tunsul undeva la 2-3 saptămni, pentru că aceasta este perioada optima ca un barbat să fie mereu îngrijit și cu un aspect fresh!  Când vine vorba de părul vopsit nu pot să recomand dacă bărbații să apeleze la această procedură. Este alegerea fiecaruia și pana la urmă este un proces care depinde de starea fiecaruia și de personalitatea fiecăruia. În schimb, ce recomand este folosirea unei nuanțe cât mai apropiate de cea naturală, să se potrivească cu tenul, ochi, mustața/ barba, deși se pot vopsi și acestea din urmă, dar tot în nuante apropiate de cele naturale.

Pe Alin Lazăr îl găsiți la Allure-Clinque de Beaute din Cluj-Napoca.

Despre autor