Selectați pagina

Sorin Cîmpeanu: Vacanţa de primăvară, prelungită cu trei săptămâni

Sorin Cîmpeanu: Vacanţa de primăvară, prelungită cu trei săptămâni

Vacanţa de primăvară se prelungeşte. Astfel în perioada 2 aprilie – 4 mai elevii vor sta acasă. Această variantă este luată în considerare în actualul context epidemiologic, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pentru ca perturbările să fie minime, am propus o serie de modificări în structura anului şcolar. (…) Propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanţă va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de Sărbătorile Pascale Catolice în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe în data de 2 mai. Vacanţa de primăvară – prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar”, a declarat ministrul, Sorin Cîmpeanu.

VEZI AICI DECLARAŢIILE

Examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate, însă Evaluarea naţională se va susţine în perioada 5 – 8 iulie.

Despre autor