Selectați pagina

Sorina Pintea: Primele doze de imunoglobulină au plecat spre spitale

Sorina Pintea: Primele doze de imunoglobulină au plecat spre spitale

Primele doze de imunoglobulină au intrat în țară, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Este vorba despre imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de protecţie civilă.

Au intrat deja primele doze, în țară,de ieri. De astăzi va începe distribuția către spitale, dar în cursul zilei de mâine vor intra următoarele doze, deci încep și livrările. Ieri au intrat 1000 de doze, vineri încă 2500 , săptămâna viitoare din nou, dar important e că au început să vină deja și vor ajunge în spitale . Cantitățile din mecanism vor rezolva doar o perioadă problemele, dar vor fi reluate livrările de către distribuitori, avem convingerea în acest moment. Să sperăm că nu vor mai aparea discontinuități, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Pintea afirma, săptămâna trecută, că vor mai fi aduse şi alte câteva mii de fiole de la distribuitori. România a declanşat pe 5 martie mecanismul de protecţie civilă, care constă în solicitarea ajutorului ţărilor UE şi NATO, în vederea aprovizionării cu imunoglobuline.

Despre autor