Selectați pagina

Un medic din Spitalul Câmpia Turzii acuză că mai mulți pacienți COVID au fost ținuți fără tratament adecvat. Dr. Lehel Csergo: „12 pacienți cu Covid au murit la Câmpia Turzii în perioada octombrie-noiembrie”

Un medic din Spitalul Câmpia Turzii acuză că mai mulți pacienți COVID au fost ținuți fără tratament adecvat. Dr. Lehel Csergo: „12 pacienți cu Covid au murit la Câmpia Turzii în perioada octombrie-noiembrie”

Doctorul Lehel Csergo, de la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, acuză că pacienții depistați COVID în spital au fost ținuți fără tratament adecvat. Aceștia nu ar fi primit tratamentul de care au beneficiat, de exemplu, pacienții cu domiciliul în Cluj-Napoca, ce au avut șansa să ajungă internați într-unul din spitalele COVID din Cluj.

Doctorul susține că de această situație ar fi direct responsabilă conducerea unității sanitare.

„Nu au de unde să știe oamenii că în luna noiembrie pe secția Medicină Internă au fost testați 360 de persoane, din care 253 au avut testul pozitiv. Dar cel mai grav, nimeni nu avea să afle despre pacienții cu Covid „uitați ” in spitalul din Câmpia Turzii. Sau poate „abandonați” este un termen mai potrivit. În timp ce un pacient cu domiciliul in Cluj-Napoca beneficia de tratament cu Remdesivir, Tocilizumab, plasmă, terapie intensivă, cel din Câmpia Turzii nu a avut acces la aceste terapii. Chiar dacă se știe că fără aceste tratamente starea bolnavilor se poate agrava! „Nu avem locuri, mai sunați și mâine!” Și noi am tot sunat, am trimis si SMS și email. Dar nu a fost suficient. 12 pacienți cu Covid au murit la Câmpia Turzii în perioada octombrie-noiembrie. Două paciente au fost transferate la Cluj în ultima clipă, în stare critică, cu șanse minime de supraviețuire.”, a scris pe pagina sa de Facebook, dr. Lehel Csergo, iar ulterior a acceptat ca postarea sa să fie preluată de ȘtiriMed

Rezultatul faptului că pacienții COVID nu au fost transferați într-o unitate dedicată acestora, este că s-au infectat mai multe cadre medicale din Spitalul Câmpia Turzii.

„15-20 de pacienți cu Covid, toți dependenți de oxigen, toți cu tratament injectabil, perfuzii, mulți cu pampers. 2-3 în stare gravă, cu oxigen in flux mare administrat pe mască CPAP. Iar la toată această suferința 2 asistente și 2 infirmiere. Prețul plătit a fost pe măsură: 2 medici, 7 asistente, 1 brancardier, 2 infirmiere infectate cu SarsCov-2. Cine nu a îmbrăcat combinezonul de protecție ca să intre pe această secție Covid, nu are cum să înțeleagă cât s-a muncit acolo! Măcar atât merită acești oameni: să se afle de munca și sacrificiul lor! Că de recompensă materială se pare că nu poate fi vorba.”, mai spune dr. Lehel Csergo

CITEȘTE ȘI SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE CLUJ, DESEMNAT CEL MAI BUN SPITAL COVID DIN ȚARĂ

Medicul, care potrivit presei locale, ar fi demisionat „din motive personale”, în data de 2 decembrie, susține că primul pacient diagnosticat cu COVID-19 în Spitalul din Câmpia Turzii, a fost depistat încă din luna martie, dar nimeni nu a comunicat acest lucru

„Într-o perioadă în care comunicare cu cetățenii este esențială, conducerea Spitalului din Câmpia Turzii a ales să nu comunice. Deloc! Așa că locuitorii din zonă nu aveau cum să afle de primul pacient cu Covid, diagnosticat de către medicii din Câmpia in luna martie. Care a fost și primul pacient refuzat la Clinica de Boli Infecțioase Cluj, pe motivul că „nu se încadrează în definiția de caz””, se arată în postarea citată

Doctorul mai spune că numai în luna noiembrie, pe secția de Interne a Spitalului, au fost testate 360 de persoane, dintre care 253 au fost declarate pozitive.

Contactat de ȘtiriMed, ca să își spună punctul de vedere referitor la acuzațiile aduse de medicul Lehel Csergo, managerul Spitalului Câmpia Turzii, Adrian Antal nu a răspuns nici apelului și nici sms-ului trimis.

Nici reprezentanții DSP Cluj nu au putut fi  contactați pentru a comenta de ce într-un spital mai mic din județ, pacienții sunt tratați discriminatoriu.