Selectați pagina

Spitalul de Boli Infecţioase Cluj arhiplin. Manager: 95 la sută din cazurile grave sunt la nevaccinaţi

Spitalul de Boli Infecţioase Cluj arhiplin. Manager: 95 la sută din cazurile grave sunt la nevaccinaţi

Numărul bolnavilor de Covid a atins cote alarmante. Peste 16700 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate astăzi. În tot acest timp spitalele se sufocă sub povara pacienţilor, iar medicii fac faţă cu greu valului 4 al pandemiei.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj funcţionează la capacitate maximă. Toate locurile sunt ocupate de bolnavi cu forme severe şi grave. Nici la ATI nu a mai rămas niciun loc liber.

Spitalul e arhiplin. Avem 110 cazuri critice şi severe. La ATI e plin sunt 20 de pacienţi. Ne-ar trebui încă un spital să facem faţă solicitărilor, dar suntem la capacitate maximă, nu se mai poate. Medicii fac faţă cu greu stresului în care lucrează. Am mai cerut 4 medici pentru ATI de la alte spitale si am primit, sper sa primim şi luna aceasta, a declarat pentru StiriMed Ioan Mureşan, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj.

Cifrele arată că în proporţie covârşitoare cei care ajung în stare gravă la spital nu sunt vaccinaţi.

95 % dintre cei internaţi sunt nevaccinaţi. Toţi cei 110 sunt forme critice şi severe, toţi regretă nu s-au vaccinat. Când ajungi în stare critică şi nu poţi respira nu mai contează altceva. Nici banii, nici nimic. Sfatul meu pentru cei de acasă e să se vaccineze până nu e prea târziu, a mai adăugat Ioan Mureşan.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj este în acest moment exclusiv spital COVID.

Despre autor