Selectați pagina

Spitalul de Copii Cluj în cazul fetiţei de 3 ani: Decizia terapeutică, în beneficiul copilului

Spitalul de Copii Cluj în cazul fetiţei de 3 ani: Decizia terapeutică, în beneficiul copilului

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii susţine că medicul Ioan Dobrescu, acuzat de părinţii unei fetiţe de 3 ani cu mâna fracturată de malpraxis, a procedat conform protocoalelor în vigoare şi în beneficiul copilului.

Intervenția medicală a constat în reducerea ortopedică a fracturii și imobilizare gipsată sub analgo-sedare și s-a efectuat conform protocoalelor medicale, luând în considerare vârsta mică a copilului. Radiografia de control a evidențiat o reducere foarte bună a fracturii.
Decizia terapeutică a fost una concordantă cu literatura medicală de specialitate, în beneficiul copilului, confirmată și de a doua opinie medicală, susțin reprezentanţii spitalului.

Controlul recomandat la 3 săptămâni nu s-a efectuat în Clinica Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a spitalului, ci s-a efectuat o radiografie la inițiativa părinților, radiografie ce s-a dovedit a fi fost făcută incorect, se arată în informarea spitalului.

Părinții se adresează altui medic, se repetă radiografia după îndepărtarea aparatului gipsat – decizia celui de-al doilea medic fiind identică, se reimobilizează în aparat gipsat, mai spune conducerea spitalului.

Deşi părinţii acuză medicul că nu a comunicat cu ei, conducerea spitalului susţine că acest lucru s-a făcut iar mama a primit toate documentele cu parafele medicilor.

Au existat interacțiuni ale mamei cu medicul curant, confirmate de declarațiile părinților existente în spațiul public, se arată în răspunsul spitalului

Mamei nu i s-a permis accesul în blocul operator însă înainte de de preluarea fetiței aceasta a primit de la medicul anestezist informațiile referitoare la analgo-sedare.

Mamei i s-a sugerat ca monitorizarea evoluţiei copilului sa se faca în localitatea de domiciliu cu menţiunea de a reveni la nevoie la spitalul din Cluj.

Reprezentanţii spitalui mai spun că medicului i s-au adus o serie de jigniri prin postările publice ale părinţilor însă aceasta a procedat conform protocoalelor în vigoare.

Medicul curant, medic primar ortopedie – chirurgie infantilă (Ioan Dobrescu – n.r.) nu are sancțiuni care să vizeze activitatea profesională, susţine conducerea spitalului.

Părinţii unei fetiţe de 3 ani l-au acuzat pe medicul Ioan Dobrescu de malpraxis după ce acesta a operat-o pe micuţă. VEZI AICI ACUZAŢIILE PĂRINŢILOR.

Despre autor