Selectați pagina

Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj va avea echipamente noi pentru combatera infecțiilor nosocomiale

Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj va avea echipamente noi pentru combatera infecțiilor nosocomiale

Noi echipamente destinate reducerii riscului de infecțiilor nosocomiale vor fi achiziționate la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj. Acestea vor fi achiziționate din fonduri europene pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale. Investiția se ridică la peste 2,4 milioane de lei.

Cele 12 echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii au o valoare totală estimată de 2.409.041 de lei, dotările prevăzute vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

„Această investiție în echipamente de înaltă tehnologie contribuie în mod direct la protejarea vieții și a sănătății micilor pacienți, precum și a personalului medical din spitalul nostru. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Unitatea spitalicească aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj va beneficia de un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizare biberoane, tetine, autoclav, un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului/echipamentelor medicale, o mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical, dispozitive și echipamente medicale, un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate, cinci mașini de spălare-dezinfecție biberoane/tetine și două mașini de spălare-dezinfecție ploști, urinare și olițe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie 2024, ora 15:00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

Despre autor