Selectați pagina

Spitalul Militar Cluj devine spital COVID-19. Clujul are, astfel, 5 spitale dedicate exclusiv pacientilor COVID

Spitalul Militar Cluj devine spital COVID-19. Clujul are, astfel, 5 spitale dedicate exclusiv pacientilor COVID

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” devine spital COVID și este, astfel, al 5-a unitate medicală în care sunt tratați exclusiv pacienți COVID, după Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic Municipal Cluj. Măsura transformării Spitalului Militar Cluj în spital COVID a fost dispusă de Ministrul Apărării.

„Din ordinul domnului Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul apărării naționale, Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a dispus luni, 2 noiembrie, ca Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj să devină unitate medicală de suport COVID.
În continuarea măsurilor adoptate de M.Ap.N. pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj se alătură celorlalte spitale militare, de la București, Timișoara, Sibiu, Iași și Constanța pentru îngrijirea pacienților COVID-19.”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Medicale a Ministerului Apărării.

Spital cu circuite adecvate și personal medical cu experiență în gestionarea cazurilor COVID

Spitalul Clinic Militar de Urgență Cluj este o unitate sanitară care funcționează la cele mai înalte standarde, are circuite adecvate, secție ATI și personal cu experiență în tratarea cazurilor COVID.

spitalul militar cluj

Medici si asistenti din Spitalul Militar Cluj au tratat pacienti COVID in Iasi si Suceava/Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Militar de Urgenta Cluj

„Structura spitalului permite organizarea acestui tip de asistență medicală, cu asigurarea circuitelor corespunzătoare, având un compartiment de boli infecțioase, un compartiment pneumofiziologie și o secție ATI cu dotare corespunzătoare și personal înalt calificat, pregătit ca urmare a misiunilor de sprijin în lupta împotriva COVID-19 la care a participat în Suceava și Iași. „, mai transmit reprezentanții Direcției Medicale a MApN

În acest moment, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca sunt internați 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii sau severe și un pacient în stare gravă, la ATI.

În județul Cluj incidența cazurilor noi de Coronavirus este una ridicată, rata de infectare fiind de 5 cazuri la mia de locuitori. Deși există 4 spitale COVID-19 în județ, acestea sunt ocupate în totalitate, iar pentru internarea apcienților care dezvoltă forme mai grave ale bolii, s-au făcut liste de așteptare.