Selectați pagina

Sport și sănătate. Trei exerciții simple și ieftine pe care le faci cu o coardăte, ca să te menții în formă

Sport și sănătate. Trei exerciții simple și ieftine pe care le faci cu o coardăte, ca să te menții în formă

Sport și sănătate, două cuvinte care ar trebui să fie mere alăturate. De ce? Pentru că sportul și mișcarea practicate regulat aduc beneficii pentru sănătate.

Nu este nevoie de echipamente scumpe și performante și nici de abonamente costisitoare la sala de fitness, ca să be menținem în formă.

Sport și sănătate: alegeți echipamente sportive simple

Mai țineți minte banala coardă pe care o săream cu toții când eram copii? Dacă atunci o săream în joacă, acum o putem transforma într-un instrument ideal pentru a ne menține în formă, iar pentru asta e nevoie să repetăm  trei exerciții ușoare, potrivit womenshealthmag.com

Înainte de a începe să facem exercițiile cu ajutorul coardei, este foarte important să ne încălzim articulațiile, întrucât este mai greu să sărim coarda acum, când suntem adulți, decât atunci când eram copii.

  • Săritura clasică – prindeți capetele coardei cu ambele mâini și în timp ce săriți scurt, treceți coarda pe sub picioare. Nu uitați să țineți coatele pe lângă corp și să executați mișcarea de rotire  a coardedi din antebraț și nu din umeri.
  • Săritura pe un picior – țineți coarda ca și la primul exercițiu, doar că în loc să săriți scurt, executați mișcarea picioarelor ca la o alergare ușoară
  • Săritura în lateral – țineți coarda ca și la primul exercițiu și săriți în lateral. Această mișcare vă va ajuta să vă lucrați mușchii laterali ai picioarelor

Potrivit specialiștilor în antrenamente fizice, într-o oră de sărit coarda, puteți arde până la 800 de calorii și sunt antrenați toții mușchii corpului.

CITEȘTE ȘI: STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS, ÎN PERIOADELE FRIGUROASE. CE MÂNCĂM ȘI CE ACTIVITATE SPORTIVĂ ALEGEM

Sursa: www.womenshealthmag.com