Selectați pagina

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Noi restricţii au fost aprobate de guvern

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Noi restricţii au fost aprobate de guvern

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Guvernul a aprobat ce măsuri vor fi luate. Printre ele şi obligativitatea purtării măştii de protecţie de tip medical sau FFP2 atât în interior cât şi în exterior.

Noile măsuri intră în vigoare din 8 ianuarie 2022.

Aceasta reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a COVID-19, la nivelul Uniunii Europene. FFP înseamnă „piesă facială filtrantă” și este un standard european pentru eficiența măștii. Acest tip de mască filtrează cel puțin 94% din toți aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2”, potrivit hotărârii.

Vor fi exceptate de la această măsură următoarele categorii de persoane:

  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • persoanele care sunt singure în birou;
  • prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise, cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public;
  • persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive.

Menținerea măsurilor în vigoare referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

Participarea persoanelor în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. 

CITEŞTE ŞI ELEVII NU VOR FI TESTAŢI SĂPTĂMÂNA VIITOARE. RAED ARAFAT: ACHIZIŢIA DE TESTE DE SALIVĂ A FOST BLOCATĂ

Despre autor