Selectați pagina

Statistici alarmante: 400 de copii mor zilnic din cauza rujeolei

Statistici alarmante: 400 de copii mor zilnic din cauza rujeoleiScor 100%Scor 100%

Circa 400 de copii mor zilnic din cauza rujeolei, asta deși începând din anul 2000, decesele cauzate de rujeolă au scăzut la nivel mondial cu 79 de procente, susțin specialiști ai Organizației Mondiale a Sănătății, citați de Reuters

În ciuda eforturilor Organizației Mondiale a Sănătății, a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii și a altor organizații la nivel global de a eradica rujeola, specialiștii au punctat că lupta cu această boală este îngreunată de lipsa voinței politice de a imuniza fiecare copil în parte.

„În lipsa unui angajament politic, copiii vor continua să moară din cauza acestei boli care este ușor și ieftin de prevenit”, a declarat Robert Nandy, directorul responsabil de imunizare din cadrul UNICEF, citat de Reuters

Potrivit raportului, campaniile de vaccinare în masă împotriva rujeolei și o creștere la nivel global a vaccinărilor de bază au salvat circa 20,3 milioane de copii între 2000 și 2015. Însă, în 2015, circa 20 de milioane de copii au rămas nevaccinați împotriva rujeolei și aproximativ 134.000 au murit din cauza acestei boli.

Potrivit sursei citate, rujeola este provocată de virus extrem de contagios, care se răspândește prin contact direct și prin aer. Boala este una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul copiilor la nivel mondial, însă poate fi prevenită cu doar două dozele de vaccin disponibil pe scară largă și ieftin.

Sursa foto: MomJunction.com

Review

100%

400 de copii mor zilnic din cauza rujeolei Rujeola ucide 400 de copii zilnic, la nivel mondial

400 de copii mor zilnic din cauza rujeolei
100%

Despre autor