Selectați pagina

Studenții mediciniști din Cluj fac cumpărături pentru vârstnicii expuși la infecția Coronavirus

Studenții mediciniști din Cluj fac cumpărături pentru vârstnicii expuși la infecția Coronavirus

Studenții mediciniști din Cluj vin în ajutorulul persoanelor care au peste 60 de ani și se oferă să le facă cumpărăturile astfel încât acestea să nu se expună riscului de a se infecta cu noul Coronavirus. De astăzi, vârstnicii, persoanele susceptibile la Co-vid-19 pot suna la numărul de telefon 0765508113 între orele 08:00 și 12:00 pentru a le transmite voluntarilor Organizației Studenților Mediciniști din Cluj lista cu alimentele necesare.

Voluntarii OSM rămaşi în Cluj vor încerca să ajute, pe cât posibil, persoanele vârstnice sau cu diverse afecţiuni ce le pun în pericol sănătatea, în contextul epidemiei de COVID-19. Aceştia se vor ocupa, la cerere, fără a percepe vreun cost suplimentar de transport, de cumpărăturile necesare respectivelor grupe de risc, plata făcându-se în momentul livrării, la domiciliu, se arată în comunicatul acestora.

Paşii care trebuie urmaţi de persoanele interesate:
1. Redactarea unei liste de cumpărături rezonabile
2. Apelarea, între orele 08:00-12:00, a numărului de telefon 0765508113 şi comunicarea respectivei liste
3. Livrarea cumpărăturilor în intervalul orar 16:00-20:00 a aceleiaşi zile

Menţiuni:
• solicitările provenite din partea unor persoane care nu se încadrează în categoriile menţionate nu vor fi luate în considerare
• listele de cumpărături trebuie să fie în cantităţi rezonabile şi să se axeze pe strictul necesar (pe cât posibil fără baxuri de apă, în condiţiile în care apa de la robinet din Cluj-Napoca este potabilă)
• campania se va desfăşura până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire dacă situaţia o va cere
• campania se va desfaşura doar în concordanţă cu reglementările autorităţilor locale şi centrale în contextul situaţiei de urgenţă

Această inițiativă a studenților mediciniști este susțină financiar de Asociația de Podiatrie.

Despre autor