Selectați pagina

Studiu: Peste o treime din oameni, afectați anxietate și depresie în pandemie. Ce spun specialiștii

Studiu: Peste o treime din oameni, afectați anxietate și depresie în pandemie. Ce spun specialiștii

Peste o treime din oameni sunt afectați de anxietate și depresie în pandemie, arată un studiu realizat la nivel global și dat publicității de PwC România.

36% dintre respondenții la studiu spun că au avut sentimente de singurătate și izolare, iar sănătatea le-a fost afectată de sentimentele de stres și nesiguranță.

Tinerii, printre cei mai afectați de anxietate și depresie

Cei mai afectaţi de anxietate sau depresie au fost generaţiile Z (42%) şi Millennials (43%), potrivit raportului PwC Global Top Health Industry Issues 2021, care arată că 44% dintre respondenţi iau în calcul consultaţiile virtuale pentru rezolvarea acestor probleme.

”În condiţiile restricţiilor impuse de pandemie, vedem că telemedicina a devenit în ultimul an nu numai o soluţie pentru limitarea răspândirii virusului, ci şi pentru consultaţiile şi şedinţele online de psihoterapie. Sondajul nostru arată per total un interes extrem de ridicat pentru îngrijirea la distanţă fie prin intermediul smartphone-urilor, fie prin programări video, 91% dintre cei care au apelat la telemedicină în pandemie arătând că vor continua să o utilizeze.”

a declarat partenerul PwC România, Ruxandra Târlescu

Ruxandra Târlescu a mai precizat că în momentul de spitalele au de rezolvat o provocare: să găsească specialitățile potrivite, pentru care să acorde îngrijire virtuală. Din fericire, managementul bolilor cronice și afecțiunile de natură psihologică, par a fi potrivite pentru a fi tratae în sistem de telemedicină.

Cum avem grijă de psihic în pandemie. Ce spune specialistul

E de așteptat și e, oarecum normal, ca perioadele tulburi să își pună amprenta în mod negativ asupra psihicului uman, crede psihiatrul și psihoterapeutul Cristian Erdei.

Acesta e de părere că sănătatea psihică poate fi menținută la cote optime, printr-o rutină zilnică de grijă a psihicului și emoțiilor.

Vedeți în VIDEO următor cum trebuie să avem grijă de psihic, astfel încât să ținem departe anxietatea și depresia.

Sondajul PwC Global Top Health Industry Issues 2021 a fost realizat în luna ianuarie 2021 în rândul a peste 10.000 de consumatori, împreună cu interviuri cu liderii din domeniul sănătăţii.

PwC este o reţea de firme prezentă în 155 de ţări cu mai mult de 284.000 de angajaţi ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.