Selectați pagina

Studiu: De 4 ori mai mulţi copii spitalizaţi în valul Omicron

Studiu: De 4 ori mai mulţi copii spitalizaţi în valul Omicron

Rata de spitalizare în rândul copiilor care au făcut Covid-19 a crescut în varianta Omicron, arată un nou studiu CDC.

Ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 4 ori mai mari în rândul copiilor și adolescenților atunci când varianta Omicron circula pe scară largă față de perioada de vârf a Delta.

În perioada de circulație Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 6 ori mai mari în rândul adolescenților nevaccinați decât în rândul adolescenților vaccinați.

În perioada de circulație ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor cu vârsta între 0 și 4 ani care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.

Pe parcursul perioadelor de predominanță Delta și Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani decât în rândul adolescenților nevaccinați.

Concluzia studiului este că strategiile de prevenire a COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt esențiale, inclusiv vaccinarea persoanelor eligibile.

Sursa: RO Vaccinare, CDC

Despre autor