Selectați pagina

Superpietonii, un spectacol Gaşca Zurli, ajunge la Cluj. zebra Tony face educaţie rutieră pentru copii şi părinţi

Superpietonii, un spectacol Gaşca Zurli, ajunge la Cluj. zebra Tony face educaţie rutieră pentru copii şi părinţi

Cel mai nou spectacol marca Zurli ajunge şi la Cluj. Superpietonii s-a născut din dorinţa de a educa atât copiii cât şi părinţi. Ultimele bilete se mai pot cumpăra încă de aici.

Din păcate, România este pe primul loc la accidente cu copii implicaţi şi la morţi, cu copii implicaţi, şi ne-am dat seama că avem o mare problemă, aşa că am conceput un spectacol în care cota de educaţie rutieră reprezintă un procent foarte mare, iar educaţia rutieră este şi pentru copii şi pentru părinţi pentru că în spectacolul asta, tanti Prezentatatoarea, care îi reprezintă pe părinţi, promite să nu se mai uite la telefon în timp ce şofează, aşa cum copiii învaţă de ce trebuie să stea pe bancheta din spate, în centură, pentru că acea centură înlocuieşte îmbrăţisarea pe care părintele nu o poate da ca acel copil să se simtă în siguranţă, în timpul mersului. Învaţă de ce când trecem pe zebră e cel mai sigur, pentru că zebra e simbolul trecerilor de pietoni şi toate maşinile opresc când suntem pe zebră. Învătăm foarte multe lucruri, cu care eu sunt sigură că vor rămâne copiii pentru tot restul vieţii. Este spus într-o poveste atât de frumoasă încât atunci când ajung pe zebră şi primim feedback-ul asta de la părinţi, după ce au văzut spectacolul şi au citit cărticica Zebra Tony, ei salută zebra. „Buna zebră!„Nu trecem pe trecerea de pietoni că aşa trebuie, trecem pe trecerea de pietoni că uite ce semnificaţie importantă are acest simbol,a declarat pentru ŞtiriMed, Mirela Retegan, fondatoarea Gaşca Zurli.

Noul personaj care vine alături de Gaşca Zurli este o zebră. Ea îi ajută pe copii să înţeleagă semnele de circulaţie.

Zebra Tony este un personaj care trăia în Africa, în savană şi ce nu ştiu foarte mulţi este că zebra nu poate fi călărită, spre deosebire de cal şi de măgar, iar în junglă se întâmplă ceva extraordinar. O familie care se afla în Safari, în maşină, e înconjurată de nişte hiene, iar o fetiţă cade din maşină. Părinţii reuşesc să treacă dincolo de hiene, ea rămâne de cealaltă parte a drumului şi zebra face o excepţie şi îi dă voie fetiţei să urce pe ea şi să o treacă pe partea cealaltă. Hienele s-au şocat şi s-au dat la o parte şi de aceea când e cineva pe zebră, se dă la o parte oricine e în stânga sau în dreapta sau în faţă, a spus Mirela Retegan de la Gaşca Zurli.

Spectacolul vine cu nişte lecţii foarte importante şi pentru oamenii mari. Nicio scuză din lume nu justifică transportarea copiiilor neasiguraţi în maşină sau încălcarea regulilor de circulaţie.

Avem un moment în spectacol când supereroul nostru se dă pe trotinetă şi intră în gaşcă. Şi scuza lui e „mă grăbeam foarte tare, aveam o misiune . Şi atunci vin şi spun erai cumva cu maşina salvării, erai maşina pompierilor, erai maşina poliţiei? Nu. Păi atunci ce misiune aveai, mai importantă decât viaţa? Cum să pui în pericol viaţa cuiva pentru că ai o altă misiune? Şi copiii învaţă, şi spune toată sala, care e cea mai importantă misiune din lume? Viaţa!, explică Mirela Retegan.

Spectacolul Superpietonii este programat sâmbătă, 29 octombrie, la Casa de Cultură din Cluj. Ultimele bilete disponibile pot fi cumpărate de aici.

CITEŞTE ŞI PRIMA APLICAȚIE DIN EUROPA, DESTINATĂ SIGURANȚEI COPIILOR ÎN MAȘINI A FOST LANSATĂ ÎN CLUJ. CHILD CAR SAFETY APP ESTE PARTE DIN PROIECTUL COPIL IUBIT LA BORD

Despre autor