Selectați pagina

Sute de intervenții ale pompierilor ISU Cluj, în perioada sărbătorilor

Sute de intervenții ale pompierilor ISU Cluj, în perioada sărbătorilor

Echipajele ISU au avut de lucru în perioada Crăciunului. Peste 260 de misiuni s-au desfășurat în perioada liberelor de sărbători.

Astfel, pompierii au intervenit în 29 de situații în domeniul situațiilor de urgență, din care 13 pentru stingerea incendiilor, șase misiuni pentru asistenţă persoane, două salvări de animale, opt alte intervenţii și au efectuat șapte recunoașteri în raioanele de intervenție, potrivit unui comunicat.

De asemenea, pompierii au intervenit și în 231 cazuri privind urgenţe medicale după cum urmează: 208 ajutor medical de urgență, 12 intervenții pentru descarcerare urmare a accidentelor rutiere și 11 alte situații de urgență.

RECOMANDĂRI
Reamintim că cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Totodată, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

Atragem atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:
– respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
– asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
– asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
– instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

Despre autor