Selectați pagina

Târguri de Crăciun 2021 din România, ediții de pandemie. Ce se întâmplă în alte țări europene

Târguri de Crăciun 2021 din România, ediții de pandemie. Ce se întâmplă în alte țări europene

În România autoritățile au luat decizia să organizeze Târguri de Crăciun, în marile orașe, dar în condiții de pandemie. Astfel, în Cluj-Napoca, Sibiu, București, Oradea, Brașov, aceste evenimente ale iernii vor fi organizate, în acest an. Târgurile de Crăciun se deschid, majoritatea, în 26 noiembrie, iar accesul va fi permis cu certificat verde.

Târgul de Crăciun Cluj 2021

Târgul de Crăciun Cluj se deschide în 26 noiembrie, însă va fi o ediție restrânsă. Primarul Emil Boc a declarat că în perimetrul evenimentului vor avea acces maximum 2000 de persoane, simultan, iar scena va lipsi, în acest an.

”Târgul de Crăciun va fi între 26 noiembrie – 31 decembrie. Conform legii se poate desfășura cu un procent de 30% ocupare a spațiului. Se va renunța la 35 de căsuțe, față de 2019. Vor fi numai 46 de căsuțe. Nu va fi scenă, pentru a fi mai mult spațiu. Va fi program artistic numai în zona bradului. Vor putea participa 2.000 de oameni simultan”, a declarat primarul Emil Boc, pentru zcj.ro

targ craciun 2
Târg de Crăciun Cluj 2021, ediție de pandemie/Foto: arhivă

Târgul de Crăciun Sibiu 2021

Târgul de Crăciun Sibiu se deschide, tot în 26 noiembrie. Va fi un eveniment cu proiecții spectaculoase de lumini, cu roată panoramică, patinoar, evenimente culturale și un punct de vaccinare. Accesul participanților se va face cu certificat verde.

”Este în linie cu ce se întâmplă în țară și străinătate. Chiar dacă nu am căutat să ne sincronizăm în timpul pregătirilor, văd că până la urmă cam toată lumea a ajuns la aceeași concluzie. Și în țară târgurile mari despre noi știm iau în calcul tot accesul controlat, cu o variantă redusă. Nu știu de nimeni care să facă o variantă sută la sută cum era. Asta se întâmplă și în țările în care lucrurile stau mai bine din punct de vedere epidemiologic, accesul se face doar pe baza certificatului verde. Am ajuns, într-un mod natural, cu toții la aceeași conlcuzie.”, a declarat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun Sibiu, într-un interviu pentru turnulsfatului.ro

targ de craciun sibiu
Târg de Crăciun Sibiu 2021, mai restrâns decât în anii anteriori/Foto: romaniaturistica.ro

Târg de Crăciun București 2021, acces cu certificat verde

Autoritățile din București au anunțat că organizează un Târg de Crăciun, în condiții de pandemie. Acest lucru înseamnă că participanții vor intra la eveniment în baza unui bilet, care costă 5 lei, dar vor trebui să aibă asupra lor și certificatul verde.

Potrivit adevarul.ro, la cea de-a XIV-a ediţie a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală şi momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Targul de Craciun Bucuresti 2019 20
Târg de Crăciun București 2021, acces cu bilet și certificat verde/Sursa foto: creart.ro

Târg de Crăciun Oradea 2021

În Oradea autoritățile organizează un Târg de Crăciun, la fel ca în anii anteriori, în Piața Unirii. Acesta va fi deschis în perioada 3 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022. Potrivit bihon.ro, atracțiile principale ale evenimentului vor fi căsuțele cu bunătăți, dulciuri ca-n povești, decorațiuni și cadouri de Crăciun.

targ de craciun oradea 2021
Târg de Crăciun Oradea 2021, în perioada 3 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022/Sursa foto: vacante-auhero.ro

Un Târg de Crăciun va fi amenajat și în Brașov, în acest an, tot în condiții de pandemie, cu număr restrâns de participanți.

Târguri de Crăciun 2021 în Europa

În Viena, Austria, turiștii se vor putea bucura de atmosfera de Crăciun, în nu mai puțin de 14 locuri publice din oraș, unde vor fi amenajate Târguri de Crăciun. Autoritățile au anunțat că în zonele unde se servesc băuturi și mâncare, accesul participanților va fi permis doar cu certificat verde.

Piețele de Crăciun din Austria vor fi deschise, în acest an, din 20 noiembrie 2021, până în 9 ianuarie 2022.

În Budapesta, Ungaria, va fi amenajat în acest an un Târg de Crăciun, în Piața Vörösmarty.

Târgul de Crăciun de la Budapesta a devenit cel mai important program în perioada de iarnă, cunoscută şi renumită la nivel internaţional. Reprezentanţi ai artei populare şi decorative îşi vând bunurile, în special sub formă de cadouri de Crăciun

realizate din materiale naturale prin tehnici artizanale originale.

Calitatea mărfurilor este garantată de Uniunea Internaţională a Asociaţiilor pentru Folclor. Atmosfera este, de asemenea, festivă, în stil tradiţional, cu aromă de turtă dulce, scorţişoară, vin fiert şi brad. (Sursa: aici)

În Colmar, Franța, luna decembrie este plină de magie, pentru că întregul oraș se transformă într-un Târg de Crăciun, în perioada 26 noiembrie – 29 decembrie 2021. În acest an, autoritățile au anunțat deja că accesul participanților se va face cu un certificat sanitar, iar atracțiile sunt cele obișnuite: lumini spectaculoase, standuri cu mâncare delicioasă, tururi ghidate în lumea magică a lui Moș Crăciun și numeroase căsuțe cu dulciuri, decorațiuni de Crăciun și cadouri. Detalii, AICI

targ de craciun oradea 2021 1
Târg de Crăciun Colmar 2021, în perioada 26 noiembrie – 29 decembrie/Sursa foto: stirileprotv.ro

CITEȘTE ȘI: FLORILE REDUC STRESUL ŞI ANXIETATEA. CE PLANTE RECOMANDĂ SPECIALIŞTII