Selectați pagina

Urgențe medicale rezolvate de TeleDoc Aplicația care degrevează Unitățile de Primiri Urgențe

Urgențe medicale rezolvate de TeleDoc Aplicația care degrevează Unitățile de Primiri Urgențe

O mare parte dintre problemele medicale ale pacienților care ajung în Unitățile de Primiri Urgențe pot fi rezolvate la cabinetul medicului de familie sau chiar de la distanță, apelând la telemedicină, spun medicii care lucrează în UPU și, care, în această perioadă lucrează la capacitate maximă.

Tot din categoria celor care îngreunează sistemul sanitar sunt și pacienții care apelează 112, fără un motiv bine întemeiat. Și blochează astfel o Ambulanță care ar putea interveni la un accident rutier cu victime sau la o persoană cu AVC.

Digitalizarea provocată de pandemie are, însă, efecte pozitive asupra sistemului de telemedicină, care a început să fie din ce în ce mai avansat și în România.

Aplicația myTeledoc este un instrument digital care duce pacientul la un touch screen distanță de pacient. Și este instrumentul care poate contribui semnificativ la reducerea timpului de așteptare în UPU, spun cei care au creat aplicația.

Teledoc iPhone 2021
Aplicația TeleDoc, soluția caren ajută la degrevarea activității în Unitățile de Primiri Urgențe

„Odată cu instaurarea pandemiei, problema supra-aglomerării Unităților de Primiri Urgențe s-a agravat din cauza lipsei de personal. Cu toate acestea, pandemia ne-a oferit și ceva pozitiv și anume, conștientizarea nevoii pentru digitalizare. Astfel, o soluție pentru supra-aglomerarea UPU este aplicația myTeleDoc deoarece te ajută să intri în direct cu un medic care poate să îți spună cum ar trebui să tratezi problema de sănătate fără să mergi la spital sau la un centru medical. Motivul principal pentru care am intrat pe piața din România cu aplicația myTeledoc este să oferim asistență medicală accesibilă și convenabilă tuturor românilor”, a spus Florian Brandstetter, CEO și cofondator TeleDoc.

Cum funcționează my Teledoc

Pacienții pot folosi aplicația myTeleDoc pentru a intra direct în legătură cu un medic care îi va ajuta cu orice problemă de sănătate. Contactat online, medicul le poate spune pacienților dacă problemele lor de sănătate pot fi tratate acasă sau dacă au nevoie de asistență medicală. 

Modelul de afaceri al TeleDoc funcționează pe bază de abonament anual plătit lunar de segmentul utilizatorului final. Aplicația myTeleDoc oferă două tipuri de abonament, care corespund nevoilor clienților: TeleDoc Basic, un abonament pentru o persoană și TeleDoc Family, un abonament pentru doi adulți și doi copii.

De asemenea, pentru cei care nu doresc un abonament, există posibilitatea de a intra în legătură cu un medic printr-un apel individual. În acest moment, fiecare utilizator primește un apel gratuit pentru a încerca serviciul. Pentru un abonament dedicat unei singure persoane, costul este de 22 de lei pe lună.

TeleDoc pentru întreaga familie costă 40 de lei pe lună, iar pentru un singur apel, fără abonament, costul este de 40 de lei. Prețurile abonamentului acoperă doar apelurile către medicii de familie. 

De asemenea, este inclus (funcționează fără calitatea de membru) și TeleDoc Health Manager unde utilizatorii pot încărca fișiere medicale, teste covid, acte de identitate etc.

„Așadar, dacă problema de sănătate poate să fie rezolvată acasă, numărul pacienților care ajung în Unitățile de Primiri Urgențe va scădea. Din acest motiv, Teledoc este cea mai bună soluție pentru această problemă actuală. Investim în soluția noastră IT și în expertiza sectorială, astfel încât utilizatorii noștri să poată avea acces la cei mai buni medici. Echipa din România va avea 100 de medici până la sfârșitul acestui an”, a adăugat Florian Brandstetter.

Aplicația poate fi descărcată de aici pentru IOS, aici pentru Android și de aici pentru dispozitivele Huawei.

Despre TeleDoc

TeleDoc este un start-up de telemedicină, care a fost fondat în 2019 în Austria și oferă servicii de asistență medicală mai accesibile pentru clienții români. Viziunea TeleDoc este de a face asistența medicală mai accesibilă și mai convenabilă pentru toată lumea. Misiunea TeleDoc este de a face vizitele medicilor mai simple și mai rapide prin digitalizare.

CITEȘTE ȘI DOCTOR LA UN CLICK DISTANȚĂ. APLICAȚIA DE TELEMEDICINĂ MYTELEDOC INTRĂ PE PIAȚA DIN ROMÂNIA

Despre autor