Select Page

Temperaturile scăzute fac victime. Cinci persoane au ajuns cu hipotermie la spitalul din Iași

Temperaturile scăzute fac victime. Cinci persoane au ajuns cu hipotermie la spitalul din Iași

Gerul s-a instalat în toată țara, iar mai multe persoane au suferit de hipotermie. Doar la Iași cinci persoane au ajuns în ultimele zile la Spitalul „Sf. Spiridon”, după ce au fost găsite în stare de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute înregistrate. În trei dintre cazuri este vorba de persoane fără adăpost.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi a declarat că în cursul dimineţii de marţi un bărbat în vârstă de 59 de ani, din satul Căueşti, comuna Şcheia, a fost adus la spital de un echipaj de ambulanţă, după ce a fost găsit în stare de hipotermie severă, potrivit agerpres.ro.

Pacientul are o temperatură centrală de 30,5 grade, prezintă degerături de gradul III vechi, bilateral. S-a intervenit în sala la chirurgie plastică. El prezintă şi o luxaţie scapulo- humerală stângă mai veche, a spus Cimpoieşu, adăugând că, în ultimele zile, personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” a acordat îngrijiri medicale şi altor patru persoane aduse în hipotermie severă.

Cei patru aveau în momentul aducerii lor la spital temperaturi corporale cuprinse între 24,3 şi 34 de grade Celsius. Cu toţii sunt din Iaşi, trei dintre aceştia provenind din rândul celor consideraţi a fi cazuri sociale.

About The Author