Select Page

Temperaturile scăzute fac victime. O femeie din Bistrița-Năsăud a murit

Temperaturile scăzute fac victime. O femeie din Bistrița-Năsăud a murit

Temperaturile scăzute din ultimele zile fac deja victime. O femeie de 85 de ani din Matei a fost găsită inconștientă, în zăpadă, chiar de către preotul din localitate. În aceste momente i se aplică manevre de resuscitare.

În această dimineață, în jurul orei 07:00, o femeie de 85 de ani a fost găsită inconștientă, în zăpadă, de către preotul din localitate. Bătrâna zăcea chiar pe marginea drumului. Femeia a fost băgată de către preot și localnici într-o casă din apropiere, potrivit bistriteanul.ro.

Echipajul de prim ajutor SMURD ajuns la fața locului a găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator și a început manevrele de resuscitare. La fața locului a fost solicitat și un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean.

Femeia este din Matei și locuiește cu fiica sa, în casa acesteia. După ce aceasta a plecat la serviciu, bătrâna a ieșit din casă și s-a pornit spre vechea ei casă, situată la câțiva kilometri buni distanță. După ce a mers mai bine de un kilometru, femeia s-a prăbușit în șanț, la doi pași de casa parohială. Preotul a observat-o în zăpadă, a luat-o în brațe și a dus-o într-o casă până la venirea echipajelor medicale.

În ciuda eforturilor depuse de cele două echipaje medicale ajunse la fața locului, femeia nu a mai putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Temperaturile nu au fost deloc prietenoase în această dimineață, scăzând până la -10 grade în anumite zone din Bistrița-Năsăud. Este foarte probabil ca tocmai temperaturile scăzute să-i fi provocat stopul cardiac femeii.

About The Author