Selectați pagina

5 locuri mai sunt libere la Terapie Intensivă în spitalele COVID din Cluj. În ultimele 48 de ore au izbucnit 2 focare la 2 cămine pentru vârstnici

5 locuri mai sunt libere la Terapie Intensivă în spitalele COVID din Cluj. În ultimele 48 de ore au izbucnit 2 focare la 2 cămine pentru vârstnici

În secțiile de Terapie Intensivă din spitalele COVID din Cluj, unde ajung pacienții diagnosticați pozitiv cu COVID-19 și care fac forme mai grav, mai sunt libere doar 5 locuri. Acum, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internate 27 de persoane, iar dintre acestea 21 sunt din județul Cluj, iar 6 din alte județe.

„La Terapie Intensivă mai sunt libere 5 locuri. Nu de pune problema să transferăm pacienți în altă parte și nici nu se ia în calcul, acum, transformarea unui alt spital în spital suport COVID”, a declarat pentru ȘtiriMed, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

În județul Cluj numărul cazurilor noi de persoane infectate cu COVID-19 a început să crească de la o zi la alta, după ce au izbucnit focare de îmbolnăviri în diferite zone ale județului, cele mai noi fiind înregistrate în ultimele 48 de ore, la două cămine pentru vârstnici, situate în Dezmir, respectiv Gilău.

„Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 de rezidenți (cu vârste între 65 și 91 de ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele COVID pentru evaluarea medicală și stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 Noul Cod Penal”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean

În județul Cluj funcționează 3 spitale COVID: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul Clinic de Recuperare.

Situația epidemiologică în județul Cluj

În ultimele 24 de ore, în județul Cluj au fost raportate 82 de pacienți confirmați cu COVID-19, în situația în care sunt active 3 focare de Coronavirus: la o fabrică din Gherla și la cele 2 cămine pentru vârstnici. La nivel național, miercuri au fost înregistrate 108.690 de cazuri noi, potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică.

În total, în spitalele COVID din Cluj sunt internați 303 pacienți, iar 27 dintre aceștia sunt în ATI.