Selectați pagina

Începe testarea covid a elevilor din școlile din Cluj. Testele le vor face părinții, acasă

Începe testarea covid a elevilor din școlile din Cluj. Testele le vor face părinții, acasă

Elevii din aproape 400 de școli și grădinițe din județul Cluj vor fi testați împotriva COVID, acasă, de către părinți. Elevii și preșcolarii au primit testele dezasamblate, iar părinții au responsabilitatea să le facă în fiecare luni și joi. Potrivit procedurii, rezultatele vor fi transmise școlii.

Există, însă, și unități de învățământ care au optat pentru testarea elevilor la școală, iar 43 de unități au ales sistemul hibrid: fac tesări și acasă, și la școală.

Cum procedează școlile din Cluj pentru testarea elevilor

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj spun că fiecare școală a avut libertatea să aleagă cum vor fi făcute elevilor testele COVID.

Iată situația la nivelul școlilor din județul Cluj:

• 43 deunități de învățământ preuniversitar au adoptat, prin decizia Consiliului de Administrație, modalitatea mixtă de adminstrare a testelor (la școală/la domiciliu);
• 17 unități de învățământ preuniversitar au optat pentru administrarea testelor la nivel de unitate școlară;
• 383 de unități de învățământ preuniversitar au adoptat, prin decizia consiliului de administrație, efectuarea testelor la domiciliul elevilor, în prezența părinților.

Care e rata de vaccinare în școlile din Cluj

În școlile din Cluj, aproape 80% dintre cadrele didactice sunt vaccinate, cu un procent mai mult, față de ultima raportare făcută la nivelul județului:

Statistica datelor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea:


• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online_44;
• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea exclusiv față în față398; • Număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj)_1 • Număr de clase din unitățile de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată_107; • Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea online, din cauza ratei de vaccinare mai mică de 60%_39; • Număr de cazuri active preșcolari/eleviconfirmați Covid-19 138;
• Număr de cazuri personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) _ 60.

CITEȘTE ȘI: MOȘ CRĂCIUN AJUNGE MAI DEVREME, ÎN CLUJ. LA CEL MAI FRUMOS SPECTACOL AL IERNII