Select Page

Tinerii cu nevoi speciale din Cluj fac mişcare gratuit

Tinerii cu nevoi speciale din Cluj fac mişcare gratuit

Tinerii cu dizabilități sau nevoi speciale din Cluj-Napoca fac mișcare gratuit. Sporturile la care, în mod normal, ei nu ar avea acces sunt acum disponibile chiar în inima orașului.

Pe malul Lacului Gheorgheni din Iulius Parc, se dă startul proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, SMile 2 Sport, proiect sportiv destinat tinerilor, în special celor cu nevoi speciale. În 25 august, miercuri, de la ora 12.00, câțiva zeci de tineri beneficiari ai programelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj vor fi introduși de instructori profesioniști în tainele sportului cu caiacul.

Mă bucur nespus că și tinerii speciali ai Clujului vor avea ocazia să se îndrăgostească de caiac, de libertatea pe care ți-o oferă lacul, de faptul că, în fața sportului, toți suntem egali, spune Ionuț Stancovici, inițiatorul proiectului.

Mai mult, tinerii vizați de program, alături de adolescenți de toate vârstele și din toate mediile sociale, vor putea participa la activitățile propuse de iniţiatorii proiectului în fiecare săptămână, până la începutul lunii octombrie 2021. Pe lângă caiac, ei vor putea practica baschet, tenis de masă și tenis de câmp.

Indiferent de sportul pe care îl practicăm, cel mai important este să ieșim din casă, să ne mișcăm, să facem sport, indiferent de impedimente, fie ele și fizice. Și asta ne dorim noi de la proiectul nostru. Să îi convingem pe copii că viața frumoasă, adevărată, nu este în fața unui ecran, ci afară, alături de alți tineri care fac mișcare, și, mai ales, că sportul chiar poate fi practicat de oricine, crede Ionuț Stancovici.

Proiectul “Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

About The Author