Selectați pagina

Tinerii fac coadă la vaccinare, la mall, în Cluj – FOTO

Tinerii fac coadă la vaccinare, la mall, în Cluj – FOTO

Tinerii fac coadă la vaccinare, la mall, în Cluj. Anunțul că de luni vor intra în vigoare noi măsuri restrictive, pentru controlul pandemiei, îi trimite pe clujeni direct la vaccinare. Și, probabil, de teamă că nu vor mai putea intra în mall, zeci de tineri au stat, sâmbătă, la coadă la vaccinare, la centrul din incinta complexului comercial Vivo.

Un cititor a trimis pe adresa redacției o fotografie, în care se vede, cum cei care așteaptă să primească o doză de vaccin sunt persoane foarte tinere, cel mai probabil elevi și liceeni. Aceștia sunt în vacanță, de luni, timp de două săptămâni.

adolescenti vaccin
Coadă la vaccinare la Centrul din Vivo/Sursă: cititor ȘtiriMed

„E plin la centrul de vaccinare din Vivo, sunt tineri care stau la coadă. Nu au mai mult de 15 – 16 ani și la vârsta aceasta, fără mall sunt terminați. Cred că se gândesc că nu au ce să facă în vacanță și au venit să se vaccineze, ca să poată merge la mall.”

a scris cititorul care ne-a trimis și fotografia

Coadă la vaccinare de câteva zile

În ultimele zile au crescut solicitările pentru vaccinare, la nivelul județului Cluj, arată cifrele oficiale. Iar autoritățile care se ocupă de gestionarea pandemiei au confirmat pentru ȘtiriMed, că s-au vaccinat mai multe persoane, aproximativ de la începutul săptămânii, când șeful statului a anunțat că vor fi impuse noi restricții.

„Într-adevăr, creșterea se constată de câteva zile, avem câte 3.500 de persoane vaccinate cu doza I, zilnic. Ceea ce e foarte mult, dacă facem comparație cu lunile de vară, de exemplu”

a declarat pentru ȘtiriMed, Irina Munteanu, subprefect al județului Cluj

Subprefectul a mai precizat că la începutul săptămânii, circa 8.000 de tineri (20,21%) cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani aveau doza 1 de vaccin făcută. 15% dintre ei au și doza 2 făcută.

„Ne bucurăm că este cerere la aceste centre amenajate în mall-uri. Probabil oamenii se gândesc că nu vor mai putea merge, de luni, acolo, pentru că în mall-uri va fi nevoie de certificat verde. Oricum, ne gândim la soluții de reorganizare a acestor centre, astfel încât să fie disponibile în continuare pentru populație. Fără aceste centre, la nivelul județului mai avem disponibile alte 28 de centre.”

a mai spus subprefectul Irina Munteanu

CITEȘTE ȘI PESTE 50 LA SUTĂ DINTRE CEI CARE LOCUIESC ÎN CLUJ-NAPOCA SUNT VACCINAŢI. EMIL BOC ÎI FELICITĂ

În ultimele 24 de ore, în județul Cluj s-au vaccinat aproape 5.000 de persoane. 3.227 dintre acestea s-au vaccinat cu doza I, 657 cu doza 2 și 1.798, cu doza 3.

Datele oficiale arată că, până acum, în județul Cluj, s-au vaccinat aproape 640 de mii de oameni.