Selectați pagina

Tinerii supraviețuitorii de cancer din Cluj s-au distrat la petrecere dedicată lor

Tinerii supraviețuitorii de cancer din Cluj s-au distrat la petrecere dedicată lor

Zeci de tineri care au învins în lupta cu cancerul au petrecut până în zori. Primul Fuck Cancer Party din România s-a ținut într-un club cunoscut din Cluj-Napoca. Dj Shiver, Panda și Blanilla au întreținut atmosfera, iar cei care au venit la petrecere au donat bani. Fondurile adunate au fost donate Asociației Little People România care ajută mii de tineri bolnavi din toată țara.

Am încercat să promovăm ideea de Fuck Cancer, un concept adus din America care prinde foarte bine la tineret. Vrem să le aratăm tinerilor care sunt acum în spital că există viață și după cancer. Ei au nevoie de o anumită încurajare. A fost petrecere cu dj Shiver, Panda și Blanilla, iar tinerii au petrecut până dimineață, a declarat pentru stirimed.ro,  Emil Schipor, unul dintre temerarii Little People

fuck cancer 3

Cei care au participat la eveniment au putut să doneze bani pentru ai sprijinii pe tinerii care au reușit să lupte cu cancerul.

Banii vrem să îi folosim pentru tinerii supraviețuitori de cancer(temerarii Little People). Pe lângă tabere și gale, organizăm întâniri și discută probleme care îi interesează. De exemplu,  eu ca și supraviețuitor de cancer am aflat foarte târziu că prin Little People despre efectele pe termen lung a tratamentului adică, după 10-20 de ani ai putea să ai probleme cu plămânii dacă ai făcut radioterapie sau dacă ai luat un anumit medicament poți să ai probleme cu auzul. Și pentru că e foarte importantă calitatea vieții de după e foarte importantă și încercăm să îi ajutăm și așa, a mai spus Emil Schipor.

Peste 400 de tineri care au supraviețuit cancerului sunt ajutați de Asociația Little People.

Evenimentul de aseară s-a adresat doar temerarilor și am reușit să adunăm 3328 de lei, iar acești bani îi vom folosi pentru programele adresate lor. E o inițiativă atât de bună pentru că e atât de înfricoșător să vorbești tinerilor despre cancer în alt context, dar fiind vorba despre o petrecere, despre ceva la care vin cu drag, poți să spui că se distrează și transmit acest mesaj Fuck Cancer. E mesajul lor că vor supraviețui că sunt tineri, plini de viață și că practic își vor viața înapoi, a declarat Oana Rusu, reprezentant Little People România, pentru stirimed.ro.

Temerarii de la Asociația Little People speră să organizeze petreceri și în celelalate orașe din țară unde se implică activ. Zilnic ei merg în secțiile spitalelor de oncologie din Cluj-Napoca, București, Timișoara, Iași și Târgu Mureș, iar peste 2000 de familii beneficiază de sprijinul voluntarilor.

Sursa foto: Asociatia Little People

 

 

 

Despre autor