Selectați pagina

Toate şcolile din Gherla trec în scenariul 3. Ar putea urma elevii din Cluj-Napoca

Toate şcolile din Gherla trec în scenariul 3. Ar putea urma elevii din Cluj-Napoca

Prefectul Clujului atrage atenţia că şi municipiul Cluj-Napoca ar putea închide şcolile. Dacă vor fi peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori toţi elevii vor învăţa online. În acest moment rata de infectare a ajuns la 2.18 la mia de locuitori în Cluj-Napoca.

În Cluj-Napoca avem multe focare e chestiune de zile până ajungem la 3 cazuri la mia de locuitori. Până sunt și restul pozitivi și la ce viața activă suntem obișnuiți să avem. E regretabil că trebuie să ne gândim la învatamant online in Cluj Napoca cu unul din părinți și asta ne afectează viața. Lucrurile sunt clare. Apelul pe care îl fac să încercăm să facem ce tine de noi pentru a nu ajunge in situație în care ne afectează pe toți. Ar fi bine sa facem un experiment sa evitam doua saptamani vizitele, sa evitam deplasările in diferite locuri, sa purtam masca, sa conștientizam că situația e gravă, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Între timp toate scolile din municipiul Gherla trec la scenariul 3. Asta înseamnă că elevii vor învăţa de acasă în sistem online. Măsura vine după ce incidenţa cazurilor a ajuns la 4,24 la mia de locuitori.

Începând cu data de 16.10 se trece la scenariul de funcţionare 3 pentru toate unităţil de învăţământ organizat la nivelul municipiului Gherla, a comunicatul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

În municipiul Gherla, dar şi în Câţcău şi Sic oamenii sunt obligaţi să poarte măşti şi pe stradă, după ce numărul cazurilor a trecut de 3 la mia de locuitori.

Sursa foto: Pixabay

 

Despre autor