Selectați pagina

Tot ce trebuie să știi despre Elementum, cel mai mare festival dedicat familiei. Evenimentul are loc într-o locație de vis

Tot ce trebuie să știi despre Elementum, cel mai mare festival dedicat familiei. Evenimentul are loc într-o locație de vis

Cel mai nou festival din România, dedicat familiei are loc, în premieră în România, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani. Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfășurat pe 20 de hectare va fi gazda celui mai amplu eveniment din România dedicat întregii familii, indiferent de vârsta membrilor săi.

Iată, tot ce trebuie să știți despre acest festival. Reguli numai bune de urmat

O lună și jumătate ne desparte de ELEMENTUM, un festival în ritmul familiei, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Azi vă aducem noutăți despre masă și ”casă”… sau mai bine spus cort, dar aflăm și ce avem voie să punem în bagaj și ce nu, că așa-i la toate festivalurile. Desigur, grija cea mai mare este siguranța voastră, a participanților, și a celor ce vă însoțesc. Vă mai spunem și că acum dospesc biletele de o zi și imediat le scoatem la vânzare, dar și că până de Ziua Copilului puteți cumpăra abonamente la prețuri preferențiale.

CITEȘTE ȘI CINE MAI ÎNCINGE ATMOSFERA LA ELEMENTUM. ȘANSELE CA CINEVA SĂ SE PLICTISEASCĂ SUNT MINIME

Le luăm pe rând, că așa ne șade bine. Nu ne grăbim niciunde ca fata mare la măritat. Că suntem ardeleni și ne plac lucrurile bine și cu calm făcute. Între 21 și 23 iunie, ne întâlnim, cu mic cu mare, la Complex Lac Luncani, pentru 3 zile de distracție, aventură, activități pentru toată familia, ateliere și jocuri, toate pe fundal sonor de muzică ce prinde bine de la cei mai mici până la cei mai mari. Deja știți că ne jucăm cu activități în AER, pe PĂMÂNT, în APĂ, dar și cu FOCUL. Și toate au SUFLET din plin, pentru că atunci când vine vorba de familie și oameni dragi, suntem cu sufletul înainte.

Bine ancorați în pământ…

… atâta timp cât cuiele de la cort sunt bine înfipte. Da, ați ghicit! Asta dacă nu ne-am dat de gol până acum. Suntem iubitori de natură și pregătim un festival la jumătatea distanței dintre Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Alba Iulia, tocmai în natură, pentru că vrem ca măcar pentru un weekend să ne regăsim noi, oamenii simpli care suntem, care iubim verdele crud al copacilor și culorile florilor de pe câmp. Aceia care, deși suntem zilnic prinși într-un amalgam de treburi și responsabilități, pentru un weekend îi luăm pe cei dragi de mână, punem cortul în portbagaj și mergem să ne bucurăm de simplu și de frumos. Tu îți aduci cortul de acasă, fie că e roz, verde, albastru sau kaki, mic, mare sau… uriaș. The more, the merrier. Noi punem la dispoziție o zonă de camping clar delimitată și securizată. Intri acolo doar dacă ai brățară de festival, iar de asta se vor asigura domnii simpatici de la firma de pază. 😀 Vom avea desigur zonă de dușuri, cu apă caldă și din belșug. Vom avea toalete ecologice, zilnic curățate și împrospătate. O să fie și zonă de încărcat telefoanele, charging area mai modern spus, și vă garantăm că o să aveți nevoie de ea la câte poze și filmuțele veți face. O să fie și de unde să vă luați cafea dimineața sau după un prânz copios, dar și apă și răcoritoare pentru cei mici. Și știți sentimentul acela după ce l-ai pus pe cel mic la somnul de prânz, ți-ai luat o cafea în mână și o carte și parcă ai vrea doar să stai? Ei bine, dorința îți este împlinită, pentru că zona chill&relax te așteaptă cu ale ei băncuțe și măsuțe frumoase pentru câteva clipe de pauză.

Mâncare pentru suflet avem, dar cu cea pentru stomac cum stăm?

Este și mâncare pentru stomac, de toate felurile și pentru toate gusturile. Dacă vreți să simțiți gustul mâncăricii de acasă avem un restaurant cu autoservire care asta ne pune la dispoziție. Dacă vreți să încercați și lucruri mai puțin realizabile acasă, vă puteți îndrepta către unul dintre food truck-urile cu specialități. Fie că cel mic mănâncă sau nu dulciuri, vouă sigur vi se face poftă de un desert după o masă copioasă, așa că avem un colț cu dulciuri numai bun de devorat. Dar să nu credeți că i-am uitat pe cei mici sau pe cei care preferă fructele pe post de desert. Pentru că suntem chiar în mijlocul naturii, avem un stand cu fructe de pădure proaspăt culese. Nu lipsesc nici băuturile, nici pentru cei mari, dar nici pentru cei mici. Cu siguranță una dintre atracțiile principale va fi barul special creat pentru pitici, care va servi cocktail-uri colorate, numai bune de luat ochii și potolit setea și pofta celor mai tineri dintre festivalieri.

 

CITEȘTE ȘI CINE SUNT INVITAȚII DE RENUME CARE VIN LA ELEMENTUM, FESTIVALUL FAMILIEI

Oferta este, după cum deja vă puteți da seama după gradul de salivă care se adună în gură citind aceste rânduri, una generoasă. În același timp știm cât de important este pentru părinți să își aducă de acasă cele necesare pentru a-i hrăni pe cei mici, așa că este permis accesul în festival cu fructe și legume pentru prepararea pireurilor, iaurt, lapte sau formule de lapte pentru copii și borcane cu mâncare pentru bebeluși.

Cum plătim?

După validarea biletului și primirea brățării de acces, vă puteți ”înarma” cu tokens… sau jetoane, mai pe românește spus, de la ghișeele clar semnalizate. Cu ele și exclusiv cu ele veți putea cumpăra orice se găsește în perimetrul festivalului. Plata în numerar nu va fi posibilă.

Ce luăm cu noi și ce lăsăm acasă?

E clar că nu avem ce să căutăm la festival cu arme, cuțite, obiecte contondente, sticle, droguri, lichide inflamabile (fie ele și cosmetice), sticle (nici măcar cele de parfum), sprayuri, lanțuri, lasere, articole pirotehnice, bannere susținute de bețe. Vă recomandăm să aveți la voi câte o pelerină, pentru că umbrelele sunt și ele interzise la acces. La capitolul mâncare și băutură pe care o aduceți cu voi în festival, vă rugăm să vă rezumați la cele menționate mai sus (despre alimente obligatorii în hrana copiilor vorbim). Și să nu vă luați nici cățelul sau purcelul, oricât de simpatic și inofensiv ar fi, pentru că accesul cu animale este interzis, pentru simplul fapt că ar putea să îi deranjeze pe cei din jur. De asemenea, orice tip de obiect care îi poate răni pe alți participanți va fi oprit înainte de poarta de intrare. Detalii despre toate cele de mai sus găsiți AICI, în regulamentul oficial de festival.

Și dacă tot am terminat cu CE NU ADUCEM ÎN FESTIVAL, hai să vedem și ce ne putem lua cu noi. Este permisă intrarea cu aparate de fotografiat sau filmat compacte, dar și cu cele profesionale (inclusiv aparate de tip DSLR). Puteți să vă aduceți GoPro-urile, dacă vreți să aveți amintiri de neuitat de la activități, dar și selfie stickuri. Tot din categoria gadgeturi, sunt acceptate și bateriile externe. De asemenea, este voie să aduceți brichete, medicamente, insulină, picături pentru uz medicinal, inhalator pentru astm. Produsele medicale trebuie însoțite de scrisoare medicală sau rețetă, iar dozele permise trebuie să fie în concordanță cu recomandările medicului.

Alte vești bune

Pe 15 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei și ne pregătim să o sărbătorim cum se cuvine. Biletele de o zi vor intra la vânzare în această zi. Ele vor fi disponibile pe site-ul nostru, la prețul de 65 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii și permit accesul la festival sâmbătă sau duminică. Copiii sub 2 ani au intrare gratuită. Și dacă tot suntem la capitolul bilete și abonamente, prețurile de presale vor fi valabile până la 1 iunie.

Noutăți YFC

Vă întrebați ce mai fac cei 15 fantastici adolescenți? Tinerii reuniți în programul Young Festival Creators se întâlnesc chiar astăzi într-o ședință în care vor coace și dezbate o planificare a activităților. Pentru că idei sunt din plin și activitățile puse în practică pe măsură. În cazul în care n-ați fost pe fază până acum, în organizarea festivalului avem implicați 15 tineri de clasa a 11-a, care generează idei, le împachetează și apoi le vor pune în practică în cadrul evenimentului, prin acest program Young Festival Creatos, coordonat de Mădălina Hodorog, trainer, business strategist și promotor al educației non-formale în rândul tinerilor.

Câte ceva despre ELEMENTUM

Cele 4 elemente clasice ale naturii, AER, APĂ, PĂMÂNT și FOC, plus unul ”bonus”, SUFLET, se reunesc, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, sub forma ELEMENTUM, un festival ”în ritmul familiei”. Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfășurat pe 20 de hectare va fi gazda celui mai amplu eveniment dedicat întregii familii, indiferent de vârsta membrilor săi, din România. Credem în puterea timpului petrecut în natură de a ne aduce împreună, iar scopul nostru este să oferim tuturor membrilor familiei momente de relaxare, distracție și conexiune. Mai multe detalii găsiți pe SITE-ul nostru.