Selectați pagina

Transplantul medular se va realiza la Cluj într-o nouă Clinică de Hematologie

Transplantul medular se va realiza la Cluj într-o nouă Clinică de Hematologie

Cea mai nouă Clinică de Hematologie din ţară și-a deschis porțile la Cluj. Aceasta va permite realizarea procedurii de transplant medular şi la Cluj-Napoca. Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca a finalizat construcţia acesteia. Investiţia a fost realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii și se ridică la aproximativ 29 milioane de lei.

Construcţia prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi, astfel: parter – 7 paturi (spitalizare de zi); etajul 1 – 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi şi 2 saloane cu 2 paturi); etajul al 2-lea – 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi şi 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie şi Terapie Intensivă); etajul al 3-lea – 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular şi 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant).

Institutul Oncologic ‘Prof. dr. Ion Chiricuţă’ are drept obiectiv îmbunătăţirea continuă a serviciilor de îngrijire şi a rezultatelor în tratamentul pacienţilor oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar şi prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelenţă în oncologie existente la nivel european, a declarat Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă”.

Am participat astăzi la inaugurarea celei mai noi Clinici de Hematologie din România, la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca. Această investiție permite de acum realizarea procedurii de transplant medular şi în orașul nostru, extinzând astfel capacitatea de transplant medular la nivel naţional. Cu această ocazie, am transmis conducerii institutului și corpului medical un mesaj de apreciere și mulțumire pentru serviciile pe care le oferă. Eforturile pe care acești oameni le depun merită tot respectul și susținerea noastră. Datorită lor, Clujul este un centru de excelență în medicină. Aparatura medicală performantă, profesionalismul medicilor, managementul de calitate și nu în ultimul rând implicarea întregului personal auxiliar contribuie la performanța rezultatelor în tratamentul pacienţilor oncologici, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

Noua Clinică de Hematologie, care funcționează în aceeași curte cu Institutul Oncologic Cluj, va prelua întregul personal medical care funcţionează în prezent în Secţia de Hematologie a IOCN. Secția numără 9 medici, 1 psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri şi personal auxiliar.

În ultimii doi ani, în Secţia de Hematologie de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” au fost înregistrate 38.222 de consultaţii.

Despre autor