Selectați pagina

Trei elicoptere pentru salvare inclusiv în zonele greu accesibile intră în dotarea SMURD

Trei elicoptere pentru salvare inclusiv în zonele greu accesibile intră în dotarea SMURD

Trei elicoptere de ultimă generatie au intrat în dotarea Inspectoratul General de Aviație şi vor fi folosite de SMURD pentru a gestiona situațiile de urgență, inclusiv în zonele greu accesibile.

Astăzi, am făcut un nou pas pentru îmbunătățirea dotărilor Inspectoratului General de Aviație al MAI prin recepționarea a trei elicoptere noi. Încurajez implementarea unor astfel de proiecte prin atagerea de fonduri europene care ne ajută să ne dezvoltăm, să achiziționăm tehnică și echipamente care să ofere siguranță atât pentru cetățenii aflați în situații de risc, cât și pentru angajații noștri aflați in misiuni cu un grad ridicat de dificultate, a scris ministrul de Interne, Lucian Bode pe Facebook.

Acesta a mai spus că autorităţile trebuie să fie pregătite să intervină cât mai rapid.

Elicopterele achiziționate astăzi sunt echipate pentru misiuni aero-medicale, dar și pentru cele de căutare-salvare inclusiv în zonele de munte greu accesibile, fiind dotate cu troliu. De acum, vom putea interveni mai repede pentru a-i ajuta pe cei aflați în pericol, pe o zonă mai largă cu mai multe aeronave, a spus ministrul Lucian Bode.

În total au fost achiziționate şase elicoptere prin Proiectul VIZIUNE 2020 din Programul Operațional Infrastructură Mare, gestionat de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Despre autor