Selectați pagina

Trei fete internate în spital după ce au fost spălate cu o soluție folosită la animale împotriva căpușelor

Trei fete internate în spital după ce au fost spălate cu o soluție folosită la animale împotriva căpușelor

Viața a trei fete a fost în pericol după ce mama lor a vrut să le scape de păduchi și le-a spălat pe cap cu o substanță folosită, în trecut, la animale, împotriva căpușelor. Surorile de 6,8 și 11 ani, din localitatea Coșbuc, județul Bistrița-Năsăud au fost transportate în week-end, în stare gravă la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj.

Deși inițial una dintre fetițe a fost intubată, iar starea ei era mai gravă, medicii spun că acum evoluația este una bună.

În acest moment toate cele trei fete sunt cu o stare generală bună și sunt internate în secția de Pediatrie, inclusiv fetița în vârstă de 8 ani, care inițial a avut nevoie de tratament în secția de Terapie Intensivă. Pacientele vor fi ținute în continuare sub supraveghere și vom decide externarea în funcție de cum evoluează starea lor a declarat pentru ȘtiriMed, dr. Daniela Drăghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență pentru Copii din Cluj.

Medicii atrag atenția că substanța folosită de mamă este una extrem de toxică și este interzisă în România chiar și în cazul animalelor.

Această substanță nu mai este pe piață din anul 2007. A fost interzisă aproape peste tot în lume și nu se mai folosește nici măcar în cazul animalelor. E o substanță toxică, cunoscută pentru potențialul cancerigen, iar la om dă tulburări nervoase în caz de supradozări, a declarat pentru Știrimed, Andrei Mihalca, cercetător în domeniul Parazitologiei ai prorector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj.

Mama, în vârstă de 45 de ani, susține că și-a spălat fetele cu această substanță pentru că a crezut că au păduchi.  Ea este cercetată penal pentru vătămare corporală, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud.

În acest caz e posibil ca și Protecția Copilului să demareze o anchetă.

Despre autor