Selectați pagina

Trei spitale COVID pentru Cluj. Al treilea, Spitalul de Recuperare, va funcționa din 5 august

Trei spitale COVID pentru Cluj. Al treilea, Spitalul de Recuperare, va funcționa din 5 august

Trei spitale COVID vor fi funcționa în județul cluj, după ce autoritățile județene au decis să retransforme Spitalul de Recuperare în unitate dedicată pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus. Spitalul de Recuperare a funcționat ca și spital COVId și în timpul stării de urgență. Acum, din cauza evoluției nefavorabile a cazurilor de Coronavirus, de săptămâna viitoare va deveni al treilea spital COVID din județ.

„CJSU a decis în aceasta seara (n.red. vineri seara ) ca Spitalul Clinic de Recuperare sa redevina unitate medicala pt tratarea pacienților Covid, începând cu data de 5 august, ora 8. Argumentele care au dus la aceasta decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu bai proprii, experienta anterioara Covid, apropierea fata de SCBI în caz de nevoie pt transportul pacienților la secția de TI. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor functiona, exista circuite epidemiologice distincte in acest sens, astfel ca nu exista riscul ca unii angajati sa între în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica in regiune, cu lista de așteptare pt pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională.”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean

Prefectul a mai precizat că, în ciuda măsurilor luate, evoluția epidemiologică este în creștere și că „nu putem sa riscam sa rămânem fără locuri pt pacienții pozitivi”

Situația COVID 19 în județul Cluj

În cele două spitale COVID funcționale acum în județ – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” –  sunt internate 2017 persoane, dintre care 204 sunt din Cluj. 12 persoane sunt internate în secțiile ATI, 11 fiind din Cluj.

În ultimele 24 de ore, la nivel de județ, au fost internate 16 persoane diagnosticate pozitiv cu COVID 19, dintre care 14 sunt din județul Cluj. De la debutul pandemiei și până în prezent, în spitalele COVID din Cluj și-au pierdut viața 38 de persoane, 23 fiind din județ.

CITEȘTE ȘI: O NOUĂ SECŢIE ATI SE DESCHIDE LA SPITALUL DE BOLI INFECŢIOASE DIN CLUJ, PENTRU BOLNAVI DE COVID-19