Selectați pagina

VIDEO A treia zi de proteste. Angajații de la Institutul Inimii Cluj: E bătaie de joc. S-au promis măriri și avem tăieri de salariu

VIDEO A treia zi de proteste. Angajații de la Institutul Inimii Cluj: E bătaie de joc. S-au promis măriri și avem tăieri de salariu

Zeci de angajați de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au ieșit și astăzi în stradă. Este a treia zi de protest a asistenților, infirmierelor și brancardierilor din spital. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că pierd la salariu între 800 și 1000 de lei. Și medicii s-au alăturat protestului, în semn de solidaritate și pentru a arăta că sunt împreună o echipă.

Oamenii au mers prin curtea spitalului cu pancarte în mâini și au protestat în fața Unității de Primiri Urgențe a Institutului Inimii din Cluj.  Ei au strigat ”Vrem salarii decente”, ”Nu, ne umiliți” sau ”Sporurile înapoi”.

Și noi brancarderii facem muncă grea. Suntem trimiși să ducem bolnavii, mai ales aici au probleme cardiologice și sunt imobilizați, iar noi îii trasportăm. Acum vom avea cu 1000 de lei mai puțin, până acum mergeam acasă cu un salariu decent, acum suntem umiliți, a spus un brancardier.

Doamna Gina, mai are 3 ani până la pensie. Ea lucrează ca infirmieră de 26 de ani. Cu lacrimi în ochi femeia spune că a ajuns bătaia de joc a guvernanților.

Nu mai putem, stăm aici din tură de noapte și am rămas la proteste, nu cedăm. Vrem dreptul nostru, nu cedăm, e prea mare bătaie de joc în sănătate. Noi lucrăm cu bolnavi, suntem expuși, la infecții, la tot ce e mizerabil în lumea asta și să fim umiliți în halul asta. S-au promis măriri și ne-am trezit cu tăieri, putem spune că s-a tăiat, că bani nu am luat. Vrem dreptate. Nu suntem hoți. Lucrez de 26 de ani, am pus suflet, mi-am lasat copiii închiși în casă și am venit aici. Și să îmi facă asta când mai am trei ani la pensie. Acum să ne trezim cu 1000 de lei în minus, după 26 de ani de muncă. Își bat joc de noi. Ca să poți lucra în meseria asta trebuie să ai dedicare și venim cu drag. Noi curățăm după bolnav, sunt oameni grav bolnavi, transpiră, trebuie să schimbăm patul, au probleme, noi îi spălăm, noi le dăm de mâncare,a declarat doamna Gina.

Oamenii au fluturat bancnote de un leu, în semn de nemulțumire. Un asistent medical va primi în plus la salariu, un leu pentru un weekend lucrat, iar un infirmier doar 50 de bani.

WhatsApp Image 2018 04 20 at 10.35.21

Asistenții de la Institutul Inimii din Cluj vor primi un leu în plus la salariu, pentru fiecare weekend lucrat

Nemulțumirea e legată de spor de weekend, de banii pe care nu îi primi. Pierdem 1000 de lei suntem și câte 2 asistente pe secție, e foarte greu. Ni s-a promis salariu mai mare și ne-am trezit cu salariu mai mic, a spus o altă asistentă.

Oamenii sunt nemulțumiți că Legea Salarizării Unitare i-a lăsat fără sporuri. Dacă revendicările lor nu vor fi ascultate, angajații din sănătate amenință cu grevă generală.

Despre autor