Selectați pagina

Orașul din România care pune lacătul pe toate locurile publice de relaxare. În Turda e interzis accesul în parcuri, locuri de joacă și foișoare

Orașul din România care pune lacătul pe toate locurile publice de relaxare. În Turda e interzis accesul în parcuri, locuri de joacă și foișoare

În Turda, județul Cluj, autoritățile locale par să fi înțeles că cel mai bun lucru în lupta cu noul virus Corona este prevenția. Așa că, dacă cetățenii nu au înțeles de bună-voie să stea în case, Primăria le-a interzis accesul în zonele de relaxare din oraș.

loc de joaca turda

Locuri de joacă închise în Turda, judetul Cluj/Sursa foto: Facebook Matei Cristian

Cei care au vrut să se relaxeze în parcuri sau să își distreze copiii în locurile special amenajate, au avut o surpriză sâmbătă dimineața când au văzut că intrările în zonele de joacă și în foișoare erau ferecate.

„Primăria Turda suplimentează măsurile luate în vederea limitării răspândirii coronavirusului în orașul nostru, în contextul pandemiei cu COVID-19. Ca măsură de prevenție, în vederea respectării recomandărilor și avertizărilor emise pe plan național, începând din dimineața zilei de astăzi, ora 7.00, am sistat accesul la locurile de joacă, locațiile pentru gimnastică medicală, foișoare sau alte tipuri de locuri de relaxare din localitate. Această acțiune face parte dintr-un amplu set de măsuri stabilite odată cu inițierea primelor acțiuni destinate limitării raspândirii virusului.

Pe această cale facem din nou apel la calm și responsabilitate, astfel încât să putem depăși împreună această situație, cu bine. Rugăm din nou persoanele vârstnice să rămână la domiciliu. Poliția Locală va face controale și vor fi amendați toți cei care stau în grupuri și nu respectă măsurile impuse.” a scris primarul Turzii, Cristian Matei,  pe pagina sa de Facebook.

În Turda, până acum nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu noul virus Corona. Nu există nici persoane în carantină, însă, potrivit informațiilor publice, există 130 de persoane în izolare la domiciliu, supravegheate de DSP.

Situația îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, la nivel național

La nivel național, până acum au fost diagnosticate cu Coronavirus 367 de persoane, dintre care 52 de persoane au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.