Selectați pagina

WonderPuck 2021 în Cluj-Napoca. Programul ultimei zile de festival

WonderPuck 2021 în Cluj-Napoca. Programul ultimei zile de festival

Timp de patru zile, în Cluj-Napoca, păpușile din spectacolele de teatru au ieșit în stradă. La propriu, în cadrul ediției a cincea a festivalului internațional WonderPuck. Spectacolele au avut loc în aer liber, iar păpușile gigant încă pot fi admirate în centrul orașului.

Ultima zi a festivalului WonderPuck 5 vă așteaptă în centrul municipiului Cluj-Napoca cu spectacole de neuitat, păpuși gigant, ateliere și proiecții.

Accesul la toate activitățile este GRATUIT.

Programul zilei de duminică, la WonderPuck 2021

Programul WonderPuck de duminică, 12 septembrie, începe în Piața Unirii de la ora 10.30 cu spectacolul itinerant nonverbal „Mirabela”, prezentat de Teatrul pe Roți din Arad.

De la ora 11 este programat la scena mare „Muzeul ultimului pet”, spectacol prezentat de clujenii de la Asociația AnimaArt din Cluj.

De la ora 17.30, în Piața Unirii va fi prezentat spectacolul de Commedia dell’arte „Lumea nouă”, al studenților Facultății de Teatru și Film de la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj Napoca.

Urmează apoi, de la 18.30, concertul susținut de Voltaj Academy Cluj. La scena mare din Piața Unirii, de la ora 20, spectatorii clujeni sunt așteptați la spectacolul „Aventurile lui Puck”, după Shakespeare, prezentat de artiștii teatrului clujean cu același nume.

Ateliere creative și cărți, pentru cei mici

De asemenea, în Piața Unirii au loc și ateliere pentru cei mici. Astfel, la standul Meșterilor Populari, copiii pot lua parte la activități precum roata olarului, pictură pe ceramică sau războiul de țesut mărgele.

Facultatea de Știință și Ingineria Mediului din cadrul UBB îi așteaptă pe micii clujeni cu ateliere de biodiversitate sau de confecționat animăluțe din conuri de brad. De asemenea, cei de la ManagisBio vor organiza ateliere de nutriție, iar artista Tunde Szabo va avea ateliere cu păpuși Bi-Ba-Bo.

La atelierele Elementum, sâmbătă și duminică, între orele 11 și 13, respectiv 17 și 19, vor fi colorate mascote, cei mici se pot bucura de tatuaje instant, dar și de cutii senzoriale.

Totodată, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj le oferă celor mici ocazia de a se întâlni cu personaje îndrăgite, de a asculta cele mai frumoase povești și de a-și exersa abilitățile de lucru manual. Pe parcursul întregului program sunt puse la dispoziția publicului cărți spre lecturare și fișe de colorat personaje din povești.

Teatru de păpuși, la Muzeul de Artă

În curtea Muzeului de Artă, programul de duminică începe la ora 10, cu spectacolul „Vrăjitoarea Kodzugukila”, prezentat de Teatrul de Păpuși ,,Kabóca’’ din Ungaria (în limba maghiară), urmat, de la ora 12, de „Hai la drum spre Phantarun”, susținut de artiștii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” din Chișinău.

De la ora 17, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad va prezenta în aceeași locație spectacolul „Capra cu trei iezi”, iar de la 20.30 este programat spectacolul nonverbal „La dans du pied”, susținut de Monsieur David și Federica Gumina, de la Feet Theatre Company din Italia.

La Teatrul „Magic Puppet”, spectatorii de peste 10 ani sunt așteptați duminică, 12 septembrie, de la ora 18, la avanpremiera spectacolul „20k leghe sub mări”, prezentat de artiștii Asociației „Magic Puppet”.

DESPRE WONDERPUCK 2021

Ediția din acest an a primului festival pentru copii și familie din Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca și Bonțida între 9 și 12 septembrie. Proiectul este realizat de Teatrul PUCK, Asociația ESUA, Clubului Lions, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a Administrației Fondului Cultural Național.

Parteneri: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Transylvania Trust, Magic Puppet, Leo Club, Asociația Prietenii lui Puck, OVB, Banca Transilvania, Turkish Airline, Group Transilvae, PMA Invest, Spot Optik, Stegăroiu și Asociații, Amprenta Advertising, Narativo.ro, Verdino, Bronto, Nippon Food, Modular Housing Transilvania, Copyland Trading, Supercom, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Arte și Design, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.