Selectați pagina

UMF Cluj, decorată de președintele Klaus Iohannis pentru modul în care a gestionat pandemia COVID 19

UMF Cluj, decorată de președintele Klaus Iohannis pentru modul în care a gestionat pandemia COVID 19

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler, pentru contribuția adusă la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Diploma Medalie

Diploma primita de UMF Cluj

Distincţia i-a fost înmânată rectorului UMF „Iuliu Hațieganu“, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, de către preşedintele României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri, 1 decembrie, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

„Indiferent dacă munca medicilor s-a derulat în țară sau peste granițe, este impresionant modul în care aceștia s-au pus în slujba luptei contra pandemiei, indiferent de frontul în care a fost nevoie de ei. Tot impresionant este și modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înțeles să urmeze valorile profesiei și să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-și ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarității și este un model demn de urmat pentru noi toți.“, a transmis preşedintele României în discursul său.

Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler a fost oferit în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Prin specialiștii săi, cadre medicale, dar și studenți, UMF „Iuliu Hațieganu“ a sprijinit eforturile personalului sanitar și ale tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu noul coronavirus.

„Mă bucur enorm că eforturile noastre, ale conducerii, cadrelor didactice, studenţilor şi personalului administrativ, ale întregii comunități academice, sunt recunoscute şi apreciate la cel mai înalt nivel, că reprezentăm un model de implicare în societate prin rolul pe care ni l-am asumat pentru binele comunității în care ne desfășurăm activitatea. Această distincție ne onorează și ne motivează să continuăm să susținem performanța în medicina din România.“, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca.

FARMACIȘTII ȘI SPECIALIȘTII DIN UMF CLUJ SAR ÎN AJUTORUL PERSONALULUI MEDICAL DIN SPITALE. AU PREPARAT DEZINFECTANT DUPĂ O REȚETĂ APROBATĂ DE OMS

În cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, au fost decorate cadre medicale – medici și asistenți medicali, universitățile de medicină și farmacie din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara și Institutul Național de Sănătate Publică.