Selectați pagina

Un bebeluș a murit după ce a fost hrănit exclusiv cu lapte vegetal

Un bebeluș a murit după ce a fost hrănit exclusiv cu lapte vegetal

Bebelușul a fost hrănit timp de patru luni cu diverse tipuri de lapte vegetal, până când stare lui de sănătate s-a înrăutățit. Părinții, n cuplu de belgieni riscă 18 ani de închisoare după ce bebelușul lor în vârstă de șapte luni a murit de deshidratare și malnutriție cronică, scrie cotidianul belgiat 7sur7.

Fară niciun aviz medical, aceștia au presupus ca bebelușul este intolerant la lactoza și gluten și l-au hrănit cu lapte exclusiv vegetal, potrivit hotnews.ro.

Părinții copilului – flexitarieni, respectiv vegetarieni flexibili iîn practicile alimentare – și care au un magazin de produse bio, au considerat ca laptele praf nu este destul de hrănitor și, de la 3 la 7 luni, l-au hrănit exclusiv cu lapte vegetal. Timp de patru luni, au alternat laptele de porumb, orez, ovăz, quinoa sau hrișcă.

În noaptea de 6 iunie 2014, copilul a început să vomite atât de mult încât părinții au decis să-l ducă cu mașina la un doctor homeopat care se afla la o oră distanță de mers cu mașina. Acesta însă i-a trimis la urgențe, însă micuțul nu a mai rezistat.

În ziua morții, copilul nu cântarea decât 4,3 kilograme. Dupa autopsie, s-a stabilit ca micuțul a murit din cauza deshidratării și a malnutriției.

Părinții spun că au încercat să facă ce e mai bine pentru copilul lor. Mama a declarat, în lacrimi, în fața magistraților, că, daca ar fi știut atunci cum vor decurge lucrurile, „poate ar fi consultat un medic mai devreme”.

Dar să fim acuzați de refuz deliberat de hrănire, nu pot accepta. Mă sculam și de patru ori pe noapte pentru a-mi hrăni copilul, a spus ea.

Aceasta a explica ca a fost nevoită să oprească alaptarea la sân dupa trei luni deoarece nu mai avea destul lapte.

Noi nu am făcut nimic rău și am făcut tot ce știam mai bine pentru a ne îngriji copilul, a spus și tatăl.

Acum, magistrații trebuie să stabilească responsabilitatea părinților în ceea ce privește hrănirea copilului. Procurorul de caz afirma ca aceștia „nu au făcut nimic în fața slăbirii” evidente a copilului, care a pierdut două kilograme fără ca părinții să facă nimic. „Au continuat iar și iar cu laptele lor vegetal”, a arătat acesta.

Despre autor