Selectați pagina

Un caz de COVID-19 într-o creşă din Cluj. Autorităţile au decis să o închidă parţial

Un caz de COVID-19 într-o creşă din Cluj. Autorităţile au decis să o închidă parţial

Un nou caz de COVID-19 a fost confirmat la o creşă din Cluj-Napoca. Este vorba despre o educatoare care ar fi intrat direct în contact cu micuţii. Cazul a fost descoperit, potrivit unor surse, în „Creşa Micul Cercetaş„, scrie Foaia Transilvană.

Prefectul Clujului a confirmat că o anchetă epidemiologică este în desfăşurare la această creşă care e acum parţial închisă.

Se face anchetă epidemiologică pentru a stabili ce măsuri se vor lua. În acest moment activitatea este parţial restricţionată. Copiii din grupa unde s-a confirmat acel caz nu mai merg la creşă, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În ultima perioadă mai multe instituții publice din oraș s-au înregistrat cazuri de Coronavirus. E vorba de Primăria Cluj-Napoca, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Prefectura Cluj și două creșe publice.

În Primăria Cluj-Napoca s-au înregistrat 8 cazuri de angajați conformați pozitiv cu noul Coronavirus, prima persoană infectată fiind o șefă de serviciu, care a aflat că e bolnavă după ce și-a făcut testul pentru că urma să plece în concediu. Autoritățile locale anunțau în urmă cu câteva zile că în clădirea Primăriei s-a făcut dezinfecție suplimentară, s-au realizat anchete epidemiologice, însă nu se fac testări gratuite pentur angajați.

În IPJ Cluj 14 polițiști au fost depistați pozitiv cu noul Coronavirus, iar în Prefectura Cluj însuși prefectul a căzut victimă noului virus. Mircea Abrudean, soția sa și copilul în vârstă de 9 luni au fost confirmați pozitiv și au stat internați 10 zile, după care au cerut externarea întrucât erau asimptomatici.

Despre autor