Selectați pagina

Un copil de doi ani, suspect de gripă, a decedat într-un spital din Oradea

Un copil de doi ani, suspect de gripă, a decedat într-un spital din Oradea

Un băieţel de doi ani şi şase luni din Oradea a decedat marţi la Spitalul municipal din Oradea, iar medicii aşteaptă rezultatul probelor trimise la Institutul Cantacuzino pentru a stabili dacă decesul a fost cauzat de gripă, a anunţat miercuri directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Daniela Rahotă.

E un caz posibil, dar nu avem încă confirmarea de la Institutul Cantacuzino. Nu putem spune că e cauzat de gripă până nu avem confirmarea de la institut. Chiar azi am trimis o probă, iar mâine vom avea rezultatul”, a declarat, pentru agerpres.ro, directorul executiv al DSP Bihor.

Copilul a fost internat luni cu stare generală alterată, febră, tuse, dispnee. Părinţii copilului l-au dus vinerea trecută la medicul de familie, care l-a consultat, i-a prescris tratament de urmat acasă, însă febra din ce în ce în mai mare şi simptomele grave i-au determinat pe părinţi să-l interneze luni la spital.

Copilul avea toate vaccinurile facute la zi, însă nu fusee vaccinat antigripal.

Medicii de la Spitalul clinic Municipal au fost cei care au solicitat intervenţia DSP Bihor, afirmând că „decesul ar putea fi legat de gripă”.

Despre autor