Selectați pagina

Un copil de un an a murit la UPU Satu-Mare. Spitalul a deschis o anchetă

Un copil de un an a murit la UPU Satu-Mare. Spitalul a deschis o anchetă

Tragedie in Satu Mare. Un copil de doar un an și jumătate a decedat, după ce mama acestuia l-a luat acasă de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Satu-Mare au demarat o ancheta in acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Constantin Demian, a declarat pentru PresaSM că o femeie din Stâna a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe cu copilul său de un an și șase luni, miercuri, la ora 22,25, cu ambulanţa. Prima concluzie a medicilor a fost varicelă, copilul prezentând și o stare febrilă.

Cu toate acestea, femeia a decis, la ora 23,15, să îl ia acasă, medicii apreciind că minorul ar fi în stare bună. Doar că, din nefericire, joi dimineaţa copilul a ajuns din nou la Urgenţe, unde a decedat.

Minorul a stat în incinta Unității de Primire Urgențe cu tratament, iar la ora 9,15 personalul a cerut un consult al unui medic de boli infecto-contagioase. Copilul respira bine, dar ulterior s-a înrăutăţit starea lui, iar la 9,45 s-a solicitat acordul pentru transfer la o clinică din Cluj. Din păcate, transferul nu s-a mai realizat, cu toate că am avut acceptul celor de la Cluj. Starea copilului nu permitea acesti lucru. Conducerea Spitalului a sesizat comisia de analiză a deceselor pentru identificarea eventualelor culpe medicale, a declarat Constantin Demian.

Mâine se va efectua autopsia de către medicii legiști, urmând ca în funcție de rezultate să se stabilească următoarele direcții în care va merge Comisia de anchetă.

 

Despre autor