Select Page

Un copil suspect de meningita a decedat. Două grădinițe și o creșă au fost închise în Gorj

Un copil suspect de meningita a decedat. Două grădinițe și o creșă au fost închise în Gorj

Un copilaş în vârstă, de de patru ani a murit, în aceasta dimineaţă, în Spitalul Municipal din Motru, judeţul Gorj, medicii având suspiciuni că suferea de meningită.

Copilul a ajuns la urgenţă în stare gravă şi a făcut un stop cardio-respirator, potrivit adevarul.ro.

S-au făcut manevrele de resuscitare, dar fără un rezultat. După simptomatologie, din punct de vedere clinic, fără analize de laborator, era un caz de meningită meningococică, a precizat Alin Efrim, directorul Spitalului Municipal Motru.

S-a efectuat dezinfecţia secţiei Conducerea spitalului din Motru a luat decizia închiderii secţiei de urgenţe până la efectuarea dezinsecţiei:

Am făcut o dezinfecţie generală şi am închis secţia până când s-a finalizat acest proces. A fost închisă timp de trei ore. Noi am acordat îngrijrile necesare pacienţilor care s-au prezentat la urgenţe, dar în alte spaţii. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică pentru a se face o anchetă la nivelul comunităţii, pentru a se vedea dacă mai sunt şi alte cazuri. Toţi cei care au intrat în contact cu copilul au făcut profilaxia cu antibiotice. Deocamdată este o suspiciune, a mai spus Alin Efrim.

Poliţia Gorj s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Grădiniţa 7, Grădiniţa 1 şi creşa le închidem. Au fost şi la clubul elevilor. De aceea am luat această măsură preventivă. Medicii au preluat azi-noapte cazul. Au acordat primul ajutor.A fost resuscitat. Nu s-a putut face nimic. Băieţelul avea patru ani”, a spus primarul Gigel Jianu, care a făcut un apel disperat către părinţi, potrivit stiripesurse.ro.

Recomandarea noastră este să se ducă toţi la medic. Să fie consultaţi. Epidemie înseamnă foarte multe cazuri. E vorba de un singur caz care nici el nu este sigur până când nu vom primi rezultatele analizelor.Mâine avem program de dezinfecţie în toate locurile, a mai spus Jianu.

În plus, Spitalul din Motru este în carantină, boala fiind contagioasă.Încă doi copii de grădinița nr. 7 au fost duși la spital.

About The Author