Selectați pagina

O elevă de 14 ani s-a înecat cu un jeleu la școală. Un echipaj SMURD Cluj i-a salvat viața

O elevă de 14 ani s-a înecat cu un jeleu la școală. Un echipaj SMURD Cluj i-a salvat viața

Intervenție la școala din Geaca. Un echipaj SMURD a salvat viața unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu în timp ce era la școală.


Apelul de urgență a venit în jurul orei 11.00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou, au declarat reprezentanții ISU Cluj.


În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale.


Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. În scurt timp semnalele vitale au revenit, iar victima a fost preluată de către echipajul elicopterului SMURD și transportată la UPU Copii, potrivit ISU Cluj.

Despre autor