Selectați pagina

Medicul ginecolog care refuză să facă avorturi și consiliază femeile aflate la un pas de a renunța la sarcini

Medicul ginecolog care refuză să facă avorturi și consiliază femeile aflate la un pas de a renunța la sarcini

Un medic ginecolog tânăr, care profesează în mai multe clinici din  Cluj-Napoca (Novogyn, Medlife), este un promotor pro-viață. Medicul specialist în obstetrică ginecologie, Daniela Pintican, refuză să facă avorturi la cerere și consiliază femeile care ajung în cabinetul său cu gândul de a renunța la sarcini.

„Până acum, toate pacientele pe care le-am consiliat să nu renunțe la sarcină au adus pe lume bebelușii. Și nici una nu a spus ulterior că regretă că a dus sarcina până la capăt”, a spus dr. Daniela Pintican, într-un discurs susținut în deschiderea Marșului pentru Viață ce a avut loc în Cluj-Napoca și la care au luat parte câteva mii de oameni.

DISCURSUL MEDICULUI DANIELA PINTICAN ÎL PUTEȚI URMĂRI AICI , DE LA MINUTUL 39.00

Medicul Daniela Pintican a participat în această lună la 2 evenimente la care a fost invitată să vorbească, în calitate de medic, despre ce înseamnă o sarcină, când apare o nouă viață în corpul unei femei și de ce nu e indicat un avort, atunci când apare o sarcină nedorită.

„DA, după un contact sexual neprotejat poate să apară o sarcină, iar sarcina nu înseamnă doar ceva acolo în uter pentru care mergi la medic şi în 10 minute scoate tot şi rezolvă problema. Avortul nu este o metodă contraceptivă, afecteaza atât fertilitatea pe termen lung cât şi starea psihică a femeii. Campaniile desfăşurate au avut ca scop promovarea vieții şi dorința de a ajuta femeile aflate în criză de sarcină. Ca în orice țară civilizată, în România este nevoie de Centre specializate pentru aceste femei aflate în criză de sarcină. Mesajele de pe pancarte si intenția organizatorilor campaniilor a fost aceea de a scoate in evidență că termenul „sarcină” nu este doar ceva minor şi neimportant, ci inseamnă o viață, un copil. Nimeni nu a avut intenția de a acuza femeile care cândva au recurs la avort, iar scopul a fost acela de a scoate în evidență importanța vieții încă de la începutul sarcinii. Imi doresc să existe cât mai multe centre de consiliere pre şi postavort. Viața are valoare, indiferent de stadiul in care se află!”, a spus dr. Daniela Pintican, într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook

PINTICAN DANIELA

dr. Daniela Pintican, in timpul unui discurs pro viață/Sursa foto: Facebook

Medicul a mai spus că apreciază că sunt atât de mulți oameni interesați de acest subiect (n.red. criza de sarcină, avortul) și a simțit că este „ceva necesar în zilele noastre” să vorbești despre asta.

CITEȘTE ȘI IMPORTANȚA ALIMENTAȚIEI ÎN SARCINĂ. LA CE ALIMENTE TREBUIE SĂ RENUNȚE O GRAVIDĂ ȘI CUM ARATĂ MENIUL UNEI ZILE