Selectați pagina

Un nou RMN ultraperformant a ajuns la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii

Un nou RMN ultraperformant a ajuns la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii

Pacienții din zona Câmpia Turzii vor avea acces mai ușor la servicii de imagistică. Un RMN ultraperformant a fost inaugurat la Spitalul din Câmpia Turzii

Echipamentul de înaltă tehnologie, cu 16 canale, este utilizat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Rezonanța Magnetică Nucleară este o procedură non invazivă, neiradiantă, care permite obținerea unor imagini detaliate, clare și precise și ajută cadrele medicale să pună un diagnostic cât mai corect, într-un interval de timp redus.

Pentru această investiție, Consiliul Județean Cluj a alocat în anul precedent, din bugetul propriu al instituției, nu mai puțin de 1.500.000 de lei și a nominalizat și suma de 500.000 de lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit pe anul 2022.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:

„Beneficiari ai acestei investiții vor fi circa 60.000 de cetățeni din Câmpia Turzii și din comunele limitrofe, pentru că, odată cu punerea în funcțiune a RMN-ului, au un acces mai facil și rapid, aproape de casă, la investigațiile realizate cu ajutorul acestui aparat de ultimă generație. În ce ne privește, vom continua să sprijinim spitalele clujene în realizarea investițiilor necesare, conștienți fiind că sănătatea este bunul cel mai de preț!”, a spus Alin Tișe, preșdintele Consiliului Județean Cluj.

Despre autor