Selectați pagina

Preotul-medic Bogdan Chiorean din Cluj visează să deschidă un centru de îngrijiri paliative pentru copii şi tineri bolnavi de cancer

Preotul-medic Bogdan Chiorean din Cluj visează să deschidă un centru de îngrijiri paliative pentru copii şi tineri bolnavi de cancer

Preotul Bogdan Chiorean îşi doreşte un centru de îngrijiri paliative pentru copiii bolnavi de cancer. El conduce în acest moment centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca şi a cerut ajutor într-o postare pe Facebook. Deşi reuşeste să ajute foarte mulţi bolnavi de cancer în fază terminală preotul spune că poate să sprijine, în acest moment, doar adulţi. Preotul care este şi medic vrea să înfiinţeze acum un centrul pentru copiii şi tinerii care suferă de cancer.

Cel mai tânăr pacient terminal pe care l-am avut internat avea 25 de ani. Era o domnișoară în așteptarea momentului logodnei, dar n-a mai fost să fie. Dar să știți că solicitări au fost și pentru copii și tineri de 5, de 12 și de 17 ani. Pentru că se moare de boli incurabile la orice vârstă. Și în 2021, într-un centru universitar precum Cluj-Napoca, nu-i poate sprijini nimeni să aibă ultimele săptămâni liniștite. Să fie un loc în care părinții, chiar de n-acceptă soarta, să-și vadă copiii îngrijiți.

Apusul lor nu e deloc strălucitor pentru că medicina se declară învinsă tocmai în cea mai dificilă perioadă a vieții lor. Niciun spital nu îi mai vrea internați, pentru că terapiile curative s-au terminat, iar internarea nu e justificată, a scris Bogdan Chiorean.

Deşi i s-a promis sprijin pentru a deschide un astfel de centru, în acest moment nu există o clădire care să devină casa copiilor aflaţi în suferinţă.

Peste 5.000 de pacienți au trecut până acum pragul Centrului Sf. Nectarie. Este vorba despre adulţi în stadiu terminal pentru care medicina nu mai are nicio soluţie.

Despre autor