Selectați pagina

Un salvator clujean a fost eroul zilei de Bobotează. Cum a salvat o femeie de la moarte

Un salvator clujean a fost eroul zilei de Bobotează. Cum a salvat o femeie de la moarte

Un salvator clujean a fost eroul zilei de Bobotează, după ce a reușit să salveze o femeie de la o tragedie. Dumitru Bucur, pompier în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri din cadrul ISU Cluj era de serviciu sâmbătă, în ziua de Bobotează. A intervenit la o situație de urgență, după ce un apel la 112 îi anunța pe salvatorii clujeni că un bărbat amenință că își omoară soția. Dumitru Bucur a fost cel care a reușit să împiedice o tragedie.

„Astăzi ne mândrim cu colegul nostru, plutonierul adjutant Bucur Dumitru și salvatorii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca. De dimineață în jurul orei 09.30 se anunţa, prin apel de urgenţă la numărul 112, că un bărbat amenință că îşi va omorî soţia. Un echipaj de prim ajutor SMURD și unul de poliţişti s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. Locuința se afla într-un bloc de apartamente din centrul municipiului, unde persoana din interior refuza să deschidă uşa şi să aibă un dialog cu forţele de ordine. De asemenea, pe scară se simţea un miros înţepător specfic scăpărilor de gaze, motiv pentru care a fost solicitată și intervenţia unui echipaj de pompieri, dotat cu o autospecială de stingere a incendiilor și modul de descarcerare. Plutonier adjutant Bucur Dumitru din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca, împreună cu doi polițiști au pătruns de îndată în locuinţă, prin forțarea ușii și l-au imobilizat rapid pe bărbatul în vârstă de 61 de ani. Acesta avea în mână o brichetă şi ameninţa că va declanşa o explozie. Femeia, în vârstă de 65 de ani, se afla într-o cameră, imobilizată la pat. Ulterior, s-a constatat că cele patru arzătoare ale aragazului erau pornite, fără flacără, degajând gaz în apartament.”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă al ISU Cluj

Bărbatul de 61 de ani a fost dus laa Clinica de Psihiatrie, unde a fost internat pentru efectuarea unui consult de specialitate.

Felicitări salvatorului Dumitru Bucur, precum și tuturor salvatorilor din ISU Cluj!