Selectați pagina

Un spital din Cluj a fost dotat cu aparatură medicală vitală pentru bebelușii prematuri

Un spital din Cluj a fost dotat cu aparatură medicală vitală pentru bebelușii prematuri

Aparatură medicală vitală bebeluşilor născuţi prematur a ajuns la secţiile de neonatologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Secţiile de neonatologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca au fost dotate cu aparatură medicală vitală bebeluşilor născuţi prematur, printre care ventilatoare neonatale, pulsoximetru şi o masă radiantă cu modul resuscitare, în urma unei donaţii a Asociaţiei ”Salvaţi Copiii”.

Preşedintele executiv al asociaţiei, Gabriela Alexandrescu, a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că au fost alese cele două secţii pentru donaţie deoarece aici se nasc aproape 5000 de copii pe an, din care 500 sunt prematuri.

Aparatele donate sunt un ventilator neonatal şi pulsoximetru pentru Secţia Neonatologie I, care deserveşte patru judeţe – Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Maramureş, şi masă radiantă cu modul resuscitare, două monitoare pentru funcţii vitale şi un ventilator neonatal pentru Secţia de Neonatologie 2, potrivit mediafax.ro.

Cel mai mic bebeluş născut prematur din secţia pe care o conduce, care a fost salvat, a avut 24 de săptămâni la naştere şi o greutate de 470 de grame.

Rata mortalităţii infantile în România este de 6,5 mie, iar la nivelul judeţului Cluj este de 6 la mie, sub media naţională.

Despre autor