Selectați pagina

Un tânăr donează bani pentru Secția de Arși din Cluj, din vânzarea primului volum de poezii

Un tânăr donează bani pentru Secția de Arși din Cluj, din vânzarea primului volum de poezii

Un tânăr din Cluj, marcat de tragedia din Colectiv a decis să doneze toți banii din vânzarea primului său volum de poezii pentru Secția de Arși a Spitalului Județean de Urgență Cluj. Spitalul are nevoie de aparatură nouă pentru ca medicii să-i poată trata pe pacienți.

Tudor a început să scrie poezii din liceu, însă în viața de zi cu zi este IT-ist. A lansat primul volum și s-a gândit să lase ceva în urmă. Toți banii strânși din vanzarea volumului vor mege către Secția de Arși din Cluj Napoca, în memoria celor de la colectiv.

Am început să scriu din liceu, am strâns foarte multe poezii. Eu lucrez în IT, dar îmi umplu timpul liber poezia, cu teatrul. Prin scris mă detașez și mă eliberez de anumite stări, prin scris reușesc să nu mă consum. Dinainte să scot volumul am zis că vreau sa la ceva mai mult decât starile mele. Am caut proiecte caritabile prin Cluj. Toți banii merg spre Beard Brothers care au nevoie de 30.0000 de euro prin care se vrea reutilarea Secției de Arși din Cluj-Napoca. Colectiv a avut un impact mare si colectiv, puteam fi oricare dintre noi acolo, dat fiind ca mergem serile în cluburi. Încă nu s-a șters din memorie, mereu caut cu prietenii cel mai apropiată ieșire,a spus pentru stirimed.ro Tudor Pogăcean.

Tânărul un suporter înfocat al Universități Cluj, a strâns primii bani din vânzarea cărților pe stadion

De mic vin aici pe stadion cu tata la meciurile Universității Cluj, iar acum cu prietenii dar și cu tata la meciuri. Au fost foarte deschiși cei din galerie, am vândut multe la meci, a mai spus bărbatul.

Tudor scrie poezii de dragoste și deja se gândește la volumul 2.

Marea majoritate a poeziilor sunt de dragoste, filozofice, dar și patriotice. Interoghez lumea de dragoste despre dragoste. Pe toate le-am inclus în volumul dictarea unui suflet, titlul înseamnă că ceea ce scriu e doar din suflet si ceea ce simt, a adăugat Tudor.

În acest moment la Spitalul județean din Cluj pot fi tratați pacienți care au arsuri pe cel mult 20 la sută din suprafața corpului. Cu banii stranși în urma campaniei ”Enough is enough”, demarată de cei de la Beard Brothers, secția va fi dotată cu aparatura vitala pentru tratarea pacienților, aparate care în prezent sunt împrumutate de la Oradea.

Avem de strâns 30.000 de euro în total. Din acești bni vom cumpara două aparate unul care decupează pielea și unul care o întinde extrem de necesare.În Secția de arși din Cluj nu există, sunt defecte sau se împrumută, în condițiile în care secția deservește toată regiunea. Nu demult au trecut 2 ani de la Colectiv.  Am stat să vedem dacă se întâmplă ceva. Nu am văzut mari schimbări, nu putem noi sa rezolvăm toate problemele, dar prin această campanie vrem să tragem un semnal de alarmă, a declarat Cornel Hoza, președinte Asociația Beard Brothers, pentru stirimed.ro

Tudor a donat peste 1000 de euro în cadrul campaniei organizate de Beard Brothers în memoria celor de la Colectiv.

 

 

Despre autor